В Україні значно піднялися ціни основні продукти харчування через повномасштабне військове вторгнення російських окупантів. Експерти зазначають, що, зокрема, піднялася ціна на м'ясо. Якщо брати за основу річне обчислення, цей продукт подорожчав на 10-33%. Ця ситуація також "підігрівається" проблемами збуту та подорожчанням кормів.

Так, аналітик Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ) Максим Гопка вважає, що вартість може піднятися ще більше та розповідає про те, що зараз відбувається на ринку.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських телеканалів.

М'ясо. Фото: Знай. UA
М'ясо. Фото: Знай. UA

За словами Максима Гопки, ціна на яловичину за рік зросла на 10%, свинину – на 33% та птицю – на 16%, але у супермаркетах ціни ще вищі. Гопка пояснив, що головними причинами такої ситуації стало подорожчання корму та проблеми зі збутом. Зокрема, 70% вартості курятини – ціна корму.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Ще однією проблемою є те, що багато м'ясних продуктів експортували на схід України, зараз частина цих територій опинилася під тимчасовою окупацією, логістика ускладнилася, відбулася блокада портів.

Аналітик зазначив, що вартість м'яса зростатиме. Він додав, що ситуація залежить від зернового коридору, загальноекономічних факторів, витрат на енергоресурси, оскільки потрібно створювати умови для тварин.

Нагадаємо, салати обійдуться в цілий статок: як змінилися ціни на огірки, помідори та капусту наприкінці жовтня.

Раніше повідомлялося, від 10 до 50 гривень: як подорожчали популярні ковбаси в Україні.

Також, курятина встановлює нові цінові рекорди: як змінилися цінники в українських супермаркетах.