В Україні за останній місяць помітно зросли ціни на молоко та сметану, а ось вартість сиру, хоч і дуже незначна, проте знизилася. Наші читачі пам'ятають, що в країні є проблеми зі світлом, саме через них у молокозаводів виникли неприємні наслідки.

Про це стало відомо завдяки моніторингу цент від експертів Minfin, пише "Хвиля".

Ціни на молоко. Фото: скрін youtube
Ціни на молоко. Фото: скрін youtube

Згідно з опублікованими даними, ціна молока "Простоквашино" жирністю 1% у середньому по супермаркетах за місяць зросла з 35,16 грн. до 36,70 грн. за 900мл. Молоко "Яготинське" жирністю 2,6% подорожчало з 35,57 грн. до 36,45 грн. за 900мл.

Ціни на молочку, скріншот: Minfin
Ціни на молочку, скріншот: Minfin

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Вартість сметани також зросла. Продукт від виробника "Президент" жирністю 15% у торговельних мережах подорожчав за місяць із 35,16 грн. до 35 999 грн. за 350 грам. А сметана "Простоквашино" жирністю 20% зросла в ціні з 41,03 грн. до 41,47 грн. за 340 грам.

Ціни на молочку, скріншот: Minfin
Ціни на молочку, скріншот: Minfin

Водночас, майже на гривню подешевшав сир. У вересні вартість 300г сиру в супермаркетах країни в середньому становила 60,65 грн., а наприкінці жовтня ціна знизилася до 59,76 грн.

Ціни на молочку, скріншот: Minfin
Ціни на молочку, скріншот: Minfin

Варто також нагадати нашим читачам, що близько 30% українських електростанцій було зруйновано через російські обстріли, які почалися ще 10 жовтня. Ця ситуація призвела до масових відключень світла по всій державі. У важкому становищі виявилися молокозаводи, їм потрібне безперебійне постачання електрики, оскільки переробка молока - безперервний процес виробництва.

Нагадаємо, ніколи не пийте чай у цей час: нирки попрощаються, а безсоння стане вічним супутником.

Раніше повідомлялося, навіщо додавати цукор у котлети, біляші та чебуреки: секрет, про який не знає багато кулінарів.

Також, молочники на межі катастрофи: благають про допомогу, можуть не пережити.