Повномасштабна фаза війни проти рашистів триває вже понад 230 днів і за цей час ціни зросли на всі основні групи продовольчих товарів... деякі - рекордно.

Державна служба статистики повідомляє, що споживча інфляція в Україні лише у вересні зросла до 24,6 відсотка. Тому варто обговорити ситуацію з м'ясом, хлібом, молоком та овочами.

Продуктовий ринок, фото: Знай.ua
Продуктовий ринок, фото: Знай.ua

Наприклад, щодо м'яса ціна залежить через скорочення поголів'я та знищення ферм. Середні ціни на сало за останній місяць зросли на 15%. Тому надалі може продовжитися зростання вартості на всю продукцію – свинина, курятина тощо.

Хліб – він дорожчає десь на десять відсотків щомісяця. Борошна (зернових) у 2022 році було зібрано достатньо. Через це зростання цін пов'язане виключно з вартістю пального та енергоносіїв.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Молоко – є інформація, що виробники молочних продуктів планують збільшити їхню вартість. Хоча спостерігається темпи зростання продажів. Але все пояснюється збільшенням вартості сировини.

"У період холодів корови менше дають молока, яке також відбиватиметься на ринку. В осінній період молочка може додати в ціні 10 відсотків, а в зимовий – 20-25 відсотків", - зазначив заступник голови Всеукраїнського аграрного. ради (УАР) Денис Марчук.

Молочка, супермаркет. Фото: Знай.ua
Молочка, супермаркет. Фото: Знай.ua

Овочі теж зростатимуть у ціні через вартість енергоносіїв.

Нагадаємо, м'ясні страви стануть доступними не всім: ціни на свинину в Україні зросли до захмарних кордонів .

Як повідомляв "Знай.uа", чи варто зараз закуповуватись морквою: ціна раптово змінилася, українцям повідомили, чого чекати далі

Знай.ua писав, українцям назвали головні речі, які знадобляться при загрозі окупації: повний список