Українцям, які мають офіційно підтверджену інвалідність, в деталях розповіли про ситуацію з виплатами пенсій, коли людина в період дії військового стану не може пройти огляд у відповідного медичного фахівця.

Варто зазначити одразу, що виплати ніхто не зупиняв і згідно із законодавством не призупинятимуть.

Про це стало відомо завдяки повідомленню "Пенсійного кур'єра" у мережі Facebook.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

"Під час пропуску особою з інвалідністю в період дії військового стану в Україні строку повторного огляду медико-соціальної експертизи, виплата пенсії за інвалідністю не зупиняється. Це передбачено прийнятим Верховною Радою законопроектом № 7433 Про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Відповідно до нього, пенсію продовжуватимуть виплачувати протягом усього періоду воєнного стану і до останнього дня місяця, наступного за місяцем, у якому буде припинено або скасовано воєнний стан. Після припинення дії військового становища здійснюватимуться перерахунок розміру виплаченої пенсії на підставі заяви та результатів переогляду особи з інвалідністю.", - повідомляє "Пенсійний кур'єр".

Публікація "Пенсійного кур'єра", скріншот: Facebook
Публікація "Пенсійного кур'єра", скріншот: Facebook

Нагадаємо, у ПФУ попередили, що за жовтень пенсій уже не буде: виплати завершено.

Раніше повідомлялося, що безробітним українцям не дадуть відсидітися під час війни: чим займатиметься "армія відновлення".

Також, чому працюючі пенсіонери отримують більше грошей: у ПФУ дали відповідь.