За даними, які надає Пенсійний фонд, в Україні з 10,7 млн людей пенсійного віку, 2,7 млн продовжують працювати.

Пенсіонери, які досі працюють, одержують у середньому майже на 220 грн більше, ніж ті, хто не працює. Так, середня пенсія по країні у пенсіонерів, що працюють, становить 4759,20 гривень, а у непрацюючих – 4539,36 грн. Про це повідомляють на тематичному порталі social.comпенсійні юристи.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Зокрема йдеться про те, що попри те, що під час збільшення прожиткового мінімуму або мінімальної зарплати, пенсіонерам, які не працюють, пенсії автоматично підвищують, а тим, хто працює – ні, працевлаштовані пенсіонери – це люди, які переважно вийшли на пенсію. А, як відомо, чим пізніше людина виходить на пенсію, то сучасніший і вищий показник середньої заробітної плати по країні застосовується.

Якщо у двох пенсіонерів стаж і зарплата однакові, але один з них вийшов на пенсію минулого року, а інший – цього року, то пенсія буде більша в того, хто вийшов на пенсію пізніше.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Варто зазначити, що три чверті українців отримують пенсію за віком. Ще майже 14% пенсіонерів отримують пенсію по інвалідності – це майже 1,5 млн людей. Трохи менше ніж 6% – це одержувачі пенсії в разі втрати годувальника. Трохи більше ніж 5% отримують пенсію за вислугу років. Лише 0,6% отримують найнижчі соціальні пенсії.

Нагадаємо, ми писали, що у ПФУ показали, де в Україні отримують найвищі пенсії.

Як повідомляв "Знай.ua" українці зможуть отримати державну допомогу на похорон, але є кілька нюансів.

Також "Знай.ua" інформував, "Укрпошта" розпочала видачу одноразової допомоги: правила, вимоги, суми виплат.