Близько 30% українських електростанцій було зруйновано через російські обстріли, які почалися ще 10 жовтня. Ця ситуація призвела до масових відключень світла по всій державі. У важкому становищі виявилися молокозаводи, їм потрібне безперебійне постачання електрики, оскільки переробка молока - безперервний процес виробництва.

Про це стало відомо завдяки заяві директора "Союзу молочних підприємств України" Арсенія Дідура, яку він озвучив для українських журналістів.

Ціни на молоко, скріншот з відео
Ціни на молоко, скріншот з відео

За його словами, через погрозу російської влади продовжити атаки, український уряд закликав бізнес і населення економити енергію. Однак через знеструмлення у виробників та переробників продуктів харчування порушено основні виробничі процеси, а це прямий шлях до зростання цін та дефіциту товарів.

"Внаслідок відключення електроенергії без попередження, молокопереробні підприємства вже безповоротно втратили значні обсяги як молочної сировини, так і виготовленої продукції", - зазначив він.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

За умов переробні підприємства розглядають різні варіанти забезпечення своїх потужностей енергією, зокрема закупівлю генераторів. Але такий крок невідворотно позначиться на собівартості, що спричинить подорожчання молочних продуктів на полиці, чого допускати не можна.

Нагадаємо, як за рік змінилися ціни продуктового кошика: крупи, хліб, молоко та овочі.

Раніше повідомлялося, ціни на картоплю, капусту та буряки зірвалися з місця: якими цінниками здивували продавці овочів.

Також, цибуля продовжує дорожчати в супермаркетах: за яку просять "половину королівства".