Українцям обіцяють важку зиму через війну з росією та економічні чинники, тому багато хто закуповується продуктами вже з осені. Усіх цікавлять основні категорії – яйця, бакалія, і звичайно ж, молочка.

Стало відомо, що у першій декаді жовтня закупівельні ціни на молоко від промислових господарств показали найбільший приріст за весь рік.

Значна частина молока йде саме на експорт, а темпи зростання закупівельних цін на сировину на цьому фоні можна назвати стриманими. Про це повідомила аналітик Асоціації виробників молока Яна Лінецька.

Виробництво молока, скріншот з відео
Виробництво молока, скріншот з відео

Станом на 10 жовтня середня закупівельна ціна на молоко екстра сорту склала 11,60 грн/кг без урахування ПДВ, що на 62 коп. вище за ціну кінця вересня. Ціновий діапазон, залежно від розміру партії, коливався від 10,20 до 12 грн/кг.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Аналітики пояснюють, що вся справа у попиті на тлі збільшення кількості молокопереробних підприємств із "єврономером".

Для виконання контрактів підприємствам потрібне молоко високої якості. Найвищий сорт подорожчав на 15 коп. - до 10,48 грн/кг. Ціновий коридор тримався у межах 9,50-11 грн/кг. Перший сорт теж підтягнувся одразу на 35 коп. - до 10,13 грн / кг. Ціна на таке молоко коливалася від 9,16 до 11 грн. Середньозважена ціна трьох сортів проти показника кінця вересня піднялася на 37 коп. - до 10,73 грн / кг.

Молоко, фото Асоціація виробників молока
Молоко, фото Асоціація виробників молока

Проте обсяги майбутніх контрактів та ціни на імпорт української молочної продукції починають знижуватися. У короткостроковій перспективі з огляду на те, що Європа була основним торговим партнером для України, ціни вже не підвищуватимуться.

Раніше ми писали про те, що у Верховній Раді можуть запровадити спеціальний вид пенсій для українців: кому нарахують удвічі більше грошей

Як повідомляв Знай.ua, тепер можна і пошикувати: в Україні різко впала ціна на важливі продукти харчування

Також портал Знай.ua писав, що ціни на бензин, дизель та автогаз ніяк не вгамуються: нова вартість палива не потішить водіїв