Наприкінці жовтня, за оцінками експертів, в Україні значно збільшилася пропозиція цибулі низької та середньої якості. Саме тому ціни на неї почали дещо падати. Якщо брати оптові партії, то вони продаються за 14-25 грн/кг, тоді як ще тиждень тому діапазон цін складав 22-26 грн/кг.

Про це стало відомо завдяки інформації експертів із EastFruit.

Ціни на цибулю, скріншот з відео
Ціни на цибулю, скріншот з відео

Насамперед фермери намагаються розпродати саме неякісну цибулю, яка почала проростати і швидко псуватися в сховищах. Цього сезону на момент основного збирання цибулі в полях переважала прохолодна дощова погода. І лише поодиноким господарствам вдалося закласти на зберігання суху продукцію належної якості.

Внаслідок зростання пропозиції некондиційної цибулі на внутрішньому ринку продавці імпортної продукції навіть не робили спроб переглядати раніше встановлені відпускні ціни на існуючі партії якісної цибулі. Так, імпортна цибуля невеликими обсягами продовжувала реалізовуватись за цінами, наближеними до верхніх кордонів знову встановленого діапазону.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

За прогнозами представників торгових компаній, обсяги постачання імпортної цибулі в Україну ще як мінімум 1 місяць будуть досить стриманими. За їхніми словами, протягом листопада, а можливо й більшої частини грудня поточного року, інтерес українських споживачів буде спрямований на більш доступну місцеву продукцію з огляду на загальне зниження платоспроможності населення.

Нагадаємо, дизель та газ знову зростають, бензин подає надії: що буде з цінами на паливо.

Раніше повідомлялося, нові ціни на сало доводять до непритомності: наскільки подорожчав улюблений продукт українців.

Також, українці ще на кілька місяців змушені будуть відмовитися від яєчні: коли подешевшають яйця.