Подбати про своє здоров'я восени можна опираючись на ці три прості поради по сезонному меню. Адже з настанням холоду наш організм перебудовується, починає витрачати більше енергії.

Як правильно харчуватися восени, щоб подбати про імунітет, стан шкіри, нормальну роботу травної системи, і, щоб не набрати за зиму зайві кілограми, розповіла дієтолог Світлана Фус у своєму блозі в Instagram.

"Наше харчування протягом року має бути різноманітним і включати овочі, фрукти, каші, хліб, бобові, м’ясо з рибою та яйцями, молочні продукти, олії, горіхи та, звичайно ж, воду. Всі ці продукти доступні нам цілий рік. Тому зробити наше харчування корисним не буде проблемою, якщо заздалегідь продумати та внести певні зміни до осіннього меню", — зазначила Світлана Фус. Світлана Фус

Дієтичне харчування
Дієтичне харчування

Як правильно харчуватися восени:

1. Дотримання режиму. Коли людина вживає недостатню кількість їжі й відчуває голод, з'являється втома, сонливість і починає мерзнути. Саме тому у холодну пору року дуже важливо не допускати гострого голоду. Тому не пропускайте приймання їжі — сніданок, обід і вечерю.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

2. Білки, жири та складні вуглеводи в раціоні. За нестачі білкової їжі імунітет людини слабшає, змінюється гормональне тло, шкіра втрачає тонус. Тому до меню ідеально підійде куряче м'ясо, яке найкраще тушкувати, варити або запікати. У такому разі воно добре насичує та не перевантажує шлунок.

3. Температура їжі. Виявляється, вона вкрай важлива, оскільки з настанням холодів дуже потрібно, щоб "обігрів" був ще й зсередини. Тому рекомендується до вживання тепла їжа, а також вода.

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", очищення води в домашніх умовах: дієві способи, які виручать у складний момент

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили обов'язкову умову призначення пенсії: терміни обмежено