Цін на курячі яйця українці вже почали боятися більше, ніж іранських дронів-мопедів та російських ракет, які прилітають по наших містах.

І справді, були обставини, які могли б зумовити зростання цін на цей продукт, але не до 90 гривень. Звичайно, поки що українці жартують на цю тему (бо, що ще залишається робити), вартістю яєць зацікавилися нарешті в Антимонопольному комітеті.

Ціни на яйця. Фото: скрін youtube
Ціни на яйця. Фото: скрін youtube

Антимонопольний комітет України вирішив перевірити, чому курячі яйця протягом вересня та жовтня різко зросли у ціні.

Про це повідомляється на сайті АМКУ.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Так, у Комітеті вважають, що під стрибком цін може і не бути об'єктивних підстав.

В АМКУ додали, що про втрату поголів'я курей та виробничих потужностей повідомили лише у ДК "Авангард", а ось інші виробники такої інформації не надавала. Зокрема йдеться про Ovostar Union.

Антимонопольний комітет України, фото з вільних джерел
Антимонопольний комітет України, фото з вільних джерел

Також додали, що рівень загальної інфляції, а також зростання індексу споживчих цін не пояснює таке стрімке подорожчання яєць. Мало того, ціни на корм для птахів залишаються на низькому рівні.

"Отже, наразі в комітеті відсутня інформація, яка б підтверджувала наявність об'єктивних факторів для подорожчання яєць одразу на 54% за місяць", - заявив АМКУ.

Яйця, ринок. Фото: Знай.ua
Яйця, ринок. Фото: Знай.ua

Нагадаємо, що кури відлетіли воювати за Донбас: українці обомліли від нових цін на яйця у супермаркетах – вже по 182 грн.

Раніше ми повідомляли, що від цінників на яйця незабаром перестане темніти в очах: ​​експерт порадував прогнозом.

Також стало відомо про дефіцит яєць в Україні: в АТБ та Сільпо відповіли, чи варто чекати Нового року без "Олів'є" та "Мімози".