Для українців, які уважно стежать за курсом національної валюти до американського долара, з'явилися важливі новини. Справа в тому, що до кінця жовтня в Україні курс долара може зрости до 42-45 гривень за один "зелений".

Про це стало відомо завдяки прогнозу економічного експерта Олексія Куща.

Обмін валют, фото знай.uа
Обмін валют, фото знай.uа

Експерт заявляє, що ослаблення гривні буде не різким та лавиноподібним, а поступовим, тому долар навряд чи найближчим часом перевалить за 50 гривень.

Також експерт упевнений, що курс долара продовжить зростання. Причинами падіння гривні він назвав:

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

- перехід капіталів з України та інших країн у долари;
- ситуація на фронті в Україні;
- відтік грошей до Європи на утримання українських біженців;
- енергетичний шок.

Також варто нагадати нашим читачам, що у вихідні в Україні знизилася ціна долара та євро. В обмінниках, на готівковому та чорному ринках ціна на іноземну валюту пішла вниз. 21 жовтня курс долара на готівковому ринку впав на 10 копійок та становить 40,20 грн. У продажу він залишився тим самим – 40,80 грн.

Євро подешевшав на 5 копійок у продажу та на 12 копійок у купівлі. Валюта продається за 39,35 грн., а купується за 38,30 грн. Курс долара в обмінниках подешевшав на 20 копійок у продажу – до 40,53 грн.

Нагадаємо, як раніше вже не буде: водіям потрібно звикнути до нових цін на паливо в Україні.

Раніше повідомлялося, що в Нацбанку розповіли про перспективу повернення плаваючого курсу валют: чи є надія в українців.

Також долар та євро до вихідних знизилися в ціні: за скільки можна обміняти українську гривню.