У Нацбанку розповіли, чи планують найближчим часом повернути плаваючий курс валют. Чи чекати на те, що ситуація у фінансовій сфері стабілізується, чи гойдалка продовжиться.

Про це сьогодні на брифінгу 20 жовтня повідомив заступник голови Нацбанку Юрій Гелетій.

Пріоритетом Національного банку зараз є плаваюче курсоутворення, однак, на сьогоднішній день поки що немає жодних передумов для скасування фіксації курсу. Війна все ще продовжується, і ніхто не може передбачити, що відбуватиметься з ринком найближчим часом.

Нацбанк України. Фoто: скриншот Youtube
Нацбанк України. Фoто: скриншот Youtube

Це можна відстежити за обсягом інтервенцій.

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Ми неодноразово зазначали, що фіксація курсу тимчасова. Для нас пріоритетом є плаваюче курсоутворення. У міру відновлення здатності валютного ринку до самозбалансування, ми повернемося до плаваючого курсоутворення. На жаль, поки що передумов для цього немає, і це яскраво видно з обсягу інтервенцій". переходу до плаваючого курсу чистий продаж валюти Нацбанком має бути меншим", - зазначив Юрій Гелетій.

Через вісім місяців повномасштабної війни валютний ринок не може сам себе збалансувати і тому потрібно ще невизначену кількість часу почекати.

Обмін валют, фото знай.uа
Обмін валют, фото знай.uа

До речі, підприємці вважають, що наступного року середнє значення обмінного курсу становитиме 41,93 грн/долар. Ряд людей зовсім вважають, що обмінний курс за рік досягне цілих 44 гривень.

Влада розуміє це, тому в держбюджеті на 2023 рік прописали середньорічний курс долара на рівні 42 гривень.

Нацбанк, зима - фото Знай.ua
Нацбанк, зима - фото Знай.ua

Нагадаємо, що виїхати за кордон стане ще дорожче: у паспортних столах України знову змінять розцінки

Раніше повідомлялося, що пенсіонери без документів зможуть без перешкод отримати гроші: у Раді ухвалили закон на час воєнного стану

Також українці отримають по 100 тисяч гривень, але не всі: кому виплатять гроші