Дані відкритої статистики свідчать, що українці стали ретельніше готуватися до приходу морозів. Це й не таємниця, адже останні два місяці росія почала активно бити по об'єктах енергетичної інфраструктури. У вересні українці в інтернеті шукали обігрівачі, а у жовтні у 6 разів частіше шукають павербанки.

Пропонуємо нашим читачам дізнатися, як змінилися попит, ціна та чи вистачає пропозицій на ринку на прикладі аналітики OLX.

Аналітика з OLX, скрін: blog.olx.ua
Аналітика з OLX, скрін: blog.olx.ua

У разі відсутності або перебоїв із опаленням класичними обігрівачами стануть конвектори, радіатори, тепловентилятори, масляні та УФО обігрівачі. За даними OLX, їх найбільше шукали протягом другого тижня вересня – 87,4 тисяч разів.

Якщо ж зникне електроенергія, стане в нагоді біокамін на спирті, газова колонка, буржуйка або твердопаливний котел. Такі товари також найбільше цікавили користувачів у вересні — майже 243 тисячі пошуків, з яких 89% склали буржуйки.

Популярні новини зараз
Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

Відповідно до попиту додалося і пропозицій. Середня ціна товарів для обігріву також зросла. Так, порівняно із серпнем біокаміни подорожчали на 2 000 грн, масляні обігрівачі та котли – на 1 200 грн.

Обігрівач
Обігрівач, Скріншот з Youtube

Зігрітися взимку можна не лише за допомогою обігрівачів. Зручний теплий домашній одяг, ковдри та пледи, термобілизна, теплі шкарпетки та светри стануть додатковим утепленням. Такий комплект теплих речей на одного дорослого в жовтні коштуватиме в середньому 4 000 грн, а зібрати його можна з 18 тисяч пропозицій онлайн.

Крім того, ще у серпні українці стали частіше шукати спальні мішки, каремати та намети – майже 158 тисяч пошуків. У середньому подібний набір у жовтні коштуватиме 7 тисяч гривень (на 11% дорожче, ніж у серпні). При виборі слід звертати увагу на температурний режим: наприклад, Tcomf для спальників і R-value для карематів.

Нагадаємо, "Тримайте в голові план Б": українцям порадили поїхати в село, щоб пережити морози.

Раніше повідомлялося, яйця по 80 – це ще не кінець? Українцям у цифрах показали, як зміняться ціни на найважливіші продукти.

Також, соняшникова олія встановлює цінові рекорди: як змінилася вартість у супермаркетах.