Якоїсь миті з полиць українських супермаркетів зникла всіма улюблена гречка. Незабаром вона, звичайно ж, з'явилася, але значно зросла в ціні і стала не по кишені багатьом простим людям.

Наразі ж з України до кінця цього року заборонили вивозити гречку. Про це стало відомо завдяки матеріалам УНН. У листопаді рішення переглядатимуть на 2023 рік.

"До кінця року заборона на експорт гречки буде діяти однозначно, чи буде вона продовжена з січня 2023 року, ми зрозуміємо наприкінці листопада, оскільки її збирання досі триває. Коли ми побачимо, що виробництво, яке прогнозується на рівні 140 тис. тонн, буде вже в нас в амбарі, тоді можна буде про щось говорити", – сказав перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький.

Ціни на гречку, скріншот з відео
Ціни на гречку, скріншот з відео

Звісно, ​​вартість крупи теж зміниться. Експерти обіцяють ціни у діапазоні 60-70 гривень за кіло. Попит на неї вріс через паніку українців, які самі й згрібали гречку з полиць супермаркетів.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Зріс попит через паніку, люди скуповували великі обсяги більшості круп. А торговельні мережі не змогли забезпечити відповідну пропозицію у відповідь на збільшення цього попиту",- зазначив заступник директора з наукової роботи Національного центру Інститут аграрної економіки Микола Пугачов.

Нагадаємо, що гречка за 60 грн - Мінагро розповів, коли знизиться ціна на улюблену кашу українців.

Раніше ми повідомляли, які продукти подорожчають найбільше до кінця 2022 року: українців готують на гірше.

Також стало відомо, що в Україні рекордно дорожчає хліб, чи залишиться на столі в українців.