Для українців, яких турбує питання цін на продукти харчування, з'явилися дуже важливі новини. Справа в тому, що в країні різко зросла ціна на курячі яйця. Проте представники Спілки птахівників України впевнені, що ціни на них стабілізуються вже найближчим часом – до кінця листопада, а у листопаді почнуть знижуватися.

Про це стало відомо завдяки заяві директора Спілки птахівників України Сергія Карпенка для українських журналістів.

Яйця, скріншот: YouTube
Яйця, скріншот: YouTube

"Очікуємо цього місяця збільшення пропозицій від промислового сектора завдяки збільшенню виробництва. Адже підприємства почали відновлювати своє поголів'я у червні-липні. У жовтні буде стабілізація цін на яйця, і очікуємо, що вже у листопаді буде зниження цін на полицях магазинів", - зазначив він.

Водночас Сергій Карпенко пояснив, що зростання ціни на яйця спричинили сезонні коливання кількості продукції, зменшення кількості виробників яєць у попередні два роки та повномасштабне вторгнення РФ.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Так, за його словами, за оцінками Союзу птахівників, промислове виробництво яєць через війну зменшилося десь на 20%.

Варто також нагадати нашим читачам той факт, що в Україні наприкінці вересня – на початку жовтня ціна на яйця зросла до 70 грн, а ще у липні десяток можна було купити за 23 гривні. У Мінагрополітики зазначають, що зараз ціна за десяток оптом складає 43 грн. Однак у супермаркетах вона коливається від 50 до 80 грн.

Нагадаємо, м'ясо, хліб, молоко та овочі зможуть купити не всі: на які продукти чекати захмарних цін вже скоро .

Раніше повідомлялося, як заощадити воду та що робити при відключенні: правила виживання для українців у воєнний час .

Також, про молоко доведеться забути? Новий стрибок цін на 9% зробить гаманці "стрункими" .