Різні крупи, макаранои та овочі становлять основу раціону багатьох українців.

Немає нічого простішого, ніж відварити гарнір і приготувати до нього будь-який салат або потушкувати овочі. Але зі зростанням цін українці стали ретельніше вибирати продукти харчування, щоби вписати їх у досить обмежений бюджет.

Щоб не потрапити в халепу на касі і правильно розподілити гроші ми пропонуємо нашим читачам ознайомитися з актуальними цінами.

Касові чеки, скріншот: YouTube
Касові чеки, скріншот: YouTube

Спочатку розберемося з тим, що відбувається з цінами на картоплю, капусту, цибулю та моркву на полицях супермаркетів у жовтні.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Про це можна дізнатися, виходячи з даних порталу Мінфін.

Станом на 12 жовтня молода картопля порівняно з минулим місяцем подорожчала з 11,28 грн/кг до 12,40 грн/кг. Рожева картопля знизилася в ціні з 12,41 грн/кг до 10,70 грн/кг.

Морква додала в ціні з 24,81 грн/кг до 25,32 грн/кг.

Вартість білої цибулі зросла з 78,57 грн/кг до 79,90 грн/кг. Цибулю додало в ціні з 32,07 грн/кг до 34,48 грн/кг. Синя цибуля подорожчала з 37,74 грн/кг до 52,95 грн/кг.

А ось молода капуста побільшала з 29,48 грн/кг до 35,93 грн/кг. Білокачанна капуста подешевшала з 20,59 грн/кг до 16,58 грн/кг.

Ціни на овочі в супермаркетах у жовтні 2022, дані Мінфіну
Ціни на овочі в супермаркетах у жовтні 2022, дані Мінфіну

Нагадаємо, чи вистачить Україні молока, олії та сирів у найближчі місяці: фахівці здивували розрахунками.

Раніше ми повідомляли, що борщ із часничком буде без сала: як високо злетіли ціни на улюблений продукт українців.

Також стало відомо, що в НБУ розповіли, що найбільше подорожчає: зжирає інфляція та зберігається високий ризик.