У Пенсійному фонді України відзначили, що середні пенсійні виплати пенсіонера, який працює, вищі за середні загалом по країні.

Про це повідомляється на фейсбук-сторінці Пенсійного фонду України. Там навели конкретну статистику, яка демонструє реальну ситуацію з пенсійними виплатами в країні.

Як зазначається, українські пенсіонери в середньому отримують 4437 грн від держави, але якщо продовжують кар'єрну діяльність — їхня пенсія вища. При цьому майже 11 млн пенсіонерів (10,8 млн українців) не звільнялися або знайшли іншу роботу після виходу на пенсію 2,7 млн осіб.

Пенсіонери, скріншот з відео
Пенсіонери, скріншот з відео

У Пенсійного фонду інформують, що середня пенсія пенсіонера, який працює, в Україні становить трохи більш як 4665 грн. Таким чином різниця між тими, хто пішов на відпочинок, та тими, хто продовжив трудову діяльність - 228 грн.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Водночас пенсіонерів, які отримують понад 4 тисячі гривень в Україні, не так багато. Адже понад 60% не мають доходу вище цієї суми, а найбільша категорія взагалі отримує близько 2-3 тис. грн.

У 2022 році на пенсію в Україні можна вийти починаючи з 60 років за наявності необхідного стажу. Якщо його не вистачає, пенсіонер продовжує працювати до 63 або 65 років.

Нагадаємо, ціни на молоко ростуть як на дріжджах: чи зупиниться здорожчання найближчим часом

Як повідомляв "Знай.ua", у Мінекономіки повідомили, хто може отримати додаткові кошти під час воєнного стану

Також "Знай.ua" писав, шахраї обводять довкола пальця людей, які постраждали від війни: на що звернути увагу, щоб не залишитися без копійки