Попри те, що ціни на найнеобхідніші продукти в Україні й так кусаються, експерти прогнозують значне здорожчання молока та сировини.

Аналітик Асоціації виробників молока Яна Лінецька інформує про приріст закупівельних цін на молоко в межах 10 копійок. Адже наявне незначне збільшення девальваційних процесів.

Як зазначили в організації йдеться про здорожчання молока першого ґатунку до 10,18 грн/кг (+10 коп.). З вищим ґатунком спостерігається збільшення до 10,08 грн/кг (+16 коп.), а молоко екстраґатунку впродовж двох тижнів зросло у ціні до 10,73 грн/кг (+7 коп.).

Ціни на молоко, фото: khm.depo.ua
Ціни на молоко, фото: khm.depo.ua

Ціни на молоко, facebook.com/UkrainianDairyAssociation
Ціни на молоко, facebook.com/UkrainianDairyAssociation

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще

Згідно з прогнозом експертів, в Україні очікується подальше підвищення цін на молокопродукцію. Також стало відомо, що фермерам на тимчасово непідконтрольних територіях окупанти пропонують 7 руб/кг проти 20 грн роком раніше, що є неприпустимою та нерентабельною ціною.

"Основними ціноутворюючим фактором залишається експорт. До того ж різниця між ціною українського молока та європейського складає близько 40%. 🔺Через дешеву сировину українська молочна продукція наразі досить конкурента на світовому ринку. І не виключено, що взимку на неї буде ще більше попиту, зважаючи на скорочення виробництва молока в ЄС та високу його ціну.", - йдеться у повідомленні. Асоціація виробників молока

Нагадаємо, зібрати дитину до школи стало дорожче: у скільки обійдеться вся необхідна канцелярія для учня у 2022

Як повідомляв "Знай.ua", чи буде дефіцит солі в Україні: все вирішать наступні 6 місяців

Також "Знай.ua" писав, приготувати котлети чи запекти курочку стало дорожче: як зросли ціни на м'ясо птиці у серпні