Буквально днями представники "Київводоканалу" озвучили заяву про те, що використовувати воду з-під крана для пиття і приготування їжі краще, ніж бутильовану. В установі запевняють, що вода з-під крана проходить всі необхідні стадії очищення і знезараження, містить природні мінерали, за її якістю стежать фахівці.

Про це стало відомо завдяки новій публікації прес-служби "Київводоканалу" в мережі Facebook.

Публікація Київводоканалу, скріншот: Facebook
Публікація Київводоканалу, скріншот: Facebook

Дешева бутильована вода, за словами представників "Київводоканалу", часто не очищається належним чином, а виробники не дотримуються необхідних стандартів її виготовлення і не мають відповідних дозвільних документів.

Однак на таку заяву підприємства кияни в мережі відреагували критично, відзначаючи запах і колір води, через застарілі труби доходить до будинків в незадовільному стані.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

У свою чергу голова Ради з урбаністики Києва Віталій Селик заявив, що дійсно, в Києві безпечно пити воду з-під крана. За його словами, вода в українській столиці очищається непогано: воду на виході кожні кілька годин перевіряють в лабораторії, щоб переконатися, що вона є питною, проводять озонування на відміну від більшості виробників бутильованої води, тому що це дорогий процес.

А на Оболоні жителі частково п'ють артезіанську воду - уздовж вулиці Богатирської розташовані Артезіанські джерела, які робилися в 70-80 роки паралельно з будівництвом заводу "Оболонь".

Однак, зазначив Селік, в Києві дійсно є проблема із застарілими трубами, які закладалися ще 50-60 років тому, і не всі вони зараз в належному стані.

Пізніше, під публікацією, киянин Георгій Білозор встиг залишити коментар, до того, як на сторінці закрили доступ до даної можливості. Ось, що написав житель української столиці: "Ви самі пробували її на смак?) Навіть кава на ній має характерний присмак... а в чистому вигляді її пити взагалі неможливо".

Публікація Київводоканалу, скріншот: Facebook
Публікація Київводоканалу, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, у Києві авто після дощу пішло під землю: "Велосипедисти начаклували".

Як повідомляв Знай.uа, у Києві скутерист потрапив у капкан від комунальників і "пірнув" носом в асфальт - "Cтоличні дороги нещадні".

Знай.uа писав, у Києві посеред дороги відкрився "вхід в Нарнію", городяни в сказі: не приведи Господь.