У Києві місцеві жителі вимагають заборонити компаніями з обслуговування будинків використання ламп накалювання.
Відповідну петицію подав киянин Віктор Григорович Горбач.
Так, місцевий житель вимагає розробити план заборони використання компаніями з обслуговування будинків (ЖЕДів) лампочок накалювання при подальшому обслуговуванні освітлення прибудинкових територій, підїздів та інших приміщень.

Лампочка / фото: Pixabay
Лампочка / фото: Pixabay

"На сьогодні багато компаній досі встановлюють найдешевші лампочки накалювання, які споживають багато електроенергії та мають значно менший ресурс. Згідно типового договору робітники обслуговування повинні моніторити стан роботи освітлення з встановленою періодичністю, але цього ніколи не робиться, за кожну перегорівшу лампочку потрібно самому подавати заявку на обслуговування", - сказано у петиції киянина.

При цьому киянин зазначив, що відмова від лампочок накалювання поширена практика у європейських країнах, адже це значно зменшує споживання електроенергії та значно покращує екологію.
Станом на 6 червня на 9:00 цю петицію підписало всього 3 українці.

Нагадаємо, що у Києві посеред дороги "прокинувся" фонтан з окропу, асфальт злетів у повітря: "Комунальники помилилися"

Як повідомляв портал "Знай.uа", киян порадували оновленою електричкою, як у Європі

Також, "Знай.uа" писав, що у Києві посеред дороги відкрилися "ворота пекла": "Хтось провалиться на той світ!"

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще