У Києві лікар прийняв пологи по Skype. Про це розповіли на сторінці Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф міста Київ у соцмережі Facebook.

15 лютого бригада екстреної медичної допомоги вирушила на виклик в Джарницький район, де 26-річна жінка народжувала дитину консультуючись з лікарем по Skype.

У швидку допомогу звернувся чоловік жінки. Дитина народилася недоношеною на 36-му тижні. Породілля не перебувала на обліку жіночої консультації.

Варто відзначити, що законодавством не заборонено народжувати вдома, проте часто така практика закінчується погано, в першу чергу для дитини.

За словами акушера-гінеколога КНП "Київський міський пологовий будинок № 6" Наталії Яремчук для порталу "Українська правда", близько двох разів на місяць до її лікарні надходять жінки, які вирішили народжувати вдома, але щось пішло не так.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

"Жінок, на щастя, ми поки не втрачали, а з дітьми було різне - і смерті, і каліцтва" - розповіла Наталія Яремчук.

Публікація Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф міста Київ: Facebook
Публікація Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф міста Київ: Facebook
Публікація Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф міста Київ: Facebook

Нагадаємо, що Батькові в пологовому будинку підсунули ляльок замість померлих малюків: "Мої діти живі?"

Як повідомляв портал "Знай.uа", жінка впала в кому і народила дитину: як щаслива мама вперше побачила дочку

Також, "Знай.uа" писав, харків'янка народила у швидкій дорогою до лікарні: медики-красені