За домовленістю президентів України та Молдови, нова магістраль на Вінниччині має з’єднати дві країни. Але, щоб розпочати будівництво, владі потрібно домовитися з сотнями людей, які мешкають на прикордонних землях. Скільки коштуватиме транспортний план, дізнавалися журналісти програми "Джедаі" на каналі 2+2.

Кілька днів тому Укравтодор оголосив перший тендер по будівництву міжнародної автомагістралі, яка проходитиме через Вінниччину. Нова дорога дозволить добиратися з Києва до Кишиніва лише за п’ять годин і відкриє для України ще один шлях до Європи.

План будівництва мосту, кадр з репортажу джедаї: YouTube
План будівництва мосту, кадр з репортажу джедаї: YouTube
План будівництва мосту, кадр з репортажу Джедаї: YouTube

Українсько-молдавський міст планують будувати через Дністер у районі Ямполю. Наразі проєкт на етапі розробки. Головне питання будівництва – що робити з прикордонними територіями. 25 га землі мають приватних власників, ще 60 га знаходяться в оренді у підприємців, які вирощують сади та фундук. Як влада домовлятиметься з власниками ділянок – поки невідомо.

План будівництва мосту, кадр з репортажу джедаї: YouTube
План будівництва мосту, кадр з репортажу джедаї: YouTube
План будівництва мосту, кадр з репортажу Джедаї: YouTube

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Законних шляхів побудувати тут дорогу лише два: запропонувати власникам інші ділянки або просто викупити ці землі.

"Вартість заходів по відчуженню земельних ділянок є умовно-орієнтовна – близько 6 мільйонів 600 тисяч гривень", – коментує Анатолій Юрченко, Ямпільський міський голова.

Зараз єдине сполучення України з Молдовою в районі Ямполя – це паромна переправа. Але з березня 2020 року тут нічого не працює через локдаун.

Нагадаємо, що у Києві улюблений міст Кличка знову "втомився" і покрився тріщинами: "двічі ремонтували"

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Харкові комунальники "поклали" лавки перед під'їздом і пішли: "при Кернесі такого не було"

Також, "Знай.uа" писав, траса "Київ-Харків" ламає авто і розводить водіїв на гроші