Киянам розповіли, що робити з карткою Kyiv Smart City після припинення роботи відповідного мобільного додатку.

Детальніше про це розповідає видання "Вечірній Київ", посилаючись на коментар КП "Головний інформаційно-обчислювальний центр".

Відомо, що з 5 січня у жителів столиці зник доступ до додатка Kyiv Smart City, за допомогою якого можна було придбати проїзні квитки або поповнити карту для проїзду в громадському транспорті. Таке рішення в КП ГІОЦ пояснили тим, що 31 грудня 2020 року закінчився термін домовленості з ТОВ "Діджитал Солюшенс", яке надавало у використання вищевказаний додаток.

Повідомлення / скріншот
Повідомлення / скріншот

Однак, не варто вдаватися в паніку, оскільки киянам представили новий аналог додатку - "Київ Цифровий". Його можна встановити на будь-який мобільно пристрій у ньому збережені функції попереднього додатка, а також додані нові.

Популярні новини зараз
Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Зокрема, через "Київ Цифровий" можна буде:

  • Поповнювати транспортну карту, придбати проїзний або використовувати QR-квитки з екрану смартфона;
  • Оплачувати парковку і отримувати оповіщення про евакуацію власного авто;
  • Отримувати інформацію про роботу комунальних служб, зокрема ремонтних робіт.

На даний момент повністю відтворити функціонал Kyiv Smart City не вдалося, однак це є першочерговим завданням. У додатку тимчасово відсутня синхронізація з Цивільним бюджетом.

Нагадаємо, що Віталій Кличко пояснив, чому треба дозволити дітям вчитися в школах, навіть в локдаун.

Як повідомляв портал Знай.иа, киянка в тролейбусі зазнала цькування з боку неадекватної пасажирки. Причиною агресії стала українська мова, якою спілкується дівчина.

Також Знай.иа писав, що кияни влаштували розсадник ковіда прямо в маршрутці-маски не врятують.