У Києві почали функціонувати пункти збору та утилізації новорічних ялинок.

Детальніше про це розповідає прес-служба Управління екології та природних ресурсів КМДА.

Повідомляється, що з 1 січня по 1 лютого 2021 року у всіх районах Києва функціонуватимуть пункти, куди можна буде здати живу новорічну ялину. Всього таких пунктів у столиці буде 15. На території виробничих баз районних комунальних підприємств з утримання зелених насаджень та лісопаркових господарств підготовлені спеціальні майданчики для збору новорічних дерев.

Переробка ялинок / фото: КМДА
Переробка ялинок / фото: КМДА

Прес-служба зазначає, що подібна традиція щодо безпечної утилізації та переробки ялинок у столиці проводиться вже вшосте. Зібрані дерева будуть перероблені в тріски за допомогою спеціального механізму, після чого будуть використані для мульчування (захисту грунту від пересихання і перегріву) лунок вічнозелених рослин.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Їли можна буде здати абсолютно безкоштовно з понеділка по п'ятницю з 7 ранку до 10 години вечора.

Андреса і контакти відповідальних осіб можна подивитися по посилання.

Карту пунктів прийому можна подивитися тут.

Нагадаємо, що у Києві водій одного з трамваїв влаштувала справжню новорічну казку своїм пасажирам.

Як повідомляв портал Знай.иа, київські байкери вирішили оригінально привітати рідне місто і один одного з Новим роком. Всі вони раптово перетворилися на Санта Клаусів.

Також Знай.иа писав, що у мережі з'явилися рідкісні фотографії головної ялинки країни на Софійській площі.