У Київському метрополітені встановили нові турнікети. Тепер ці пристрої будуть в два рази вище, ніж старі.

Новинку вже встановили на станції метро «Сирець». Новий лад пропуску пасажирів неможливо перескочити або обійти. Про це розповів телеканал Київ.

Нові турнікети мають сучасний дизайн, виконані з металу. Їх висота є достатньою, щоб перешкоджати проникненню в метро «зайцям» і всім бажаючим безкоштовно покататися. Висота перегородок не дозволяє впертися руками і зробити стрибок. Пропускати пасажирів буде обертається конструкція всередині "коридору".

Необхідність оновлення турнікетів назріла давно. Старі пристрої часто ламалися і били пасажирів по ногах, не виконували своєї охоронної функції. Новий турнікети не будуть травмувати людей і надійно захистять компанію від «зайців».

Крім того, новинка приймає оплату за проїзд через банківську карту, через смартфон з NFC. А також можна буде оплатити проїзд за допомогою карт метрополітену, карт киянина і QR-квитків.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Планується, що до кінця року новими турнікетами обладнають станції "Героїв Дніпра", "Оболонь", "Почайна", "Тараса Шевченка", "Контрактова площа", "Льва Толстого", "Либідська", "Кловська", "Палац спорту", "Дружби народів", "Видубичі", "Славутич", "Осокорки", "Позняки" та "Харківська".

Нагадавши, Знай писав, що в Києві з'явиться тунель, який з'єднає правий і лівий береги під рекой.

Також Знай повідомляв, що в Києві чоловік вирішив покурити прямо у вагоні метрополітену.

Нещодавно Знай передавав, що в столичному метро знову помічені величезні черги.