У Чорнобильській зоні відчуження затримали трьох грибників, які збиралися вивезти за периметр близько 60 кілограмів грибів.

Читайте Знай в Google News!

Про подробиці події розповідає прес-служба поліції Київської області в Facebook.

Повідомляється, що поліцейські ЧАЕС запобігли вивезенню 60 кілограмів радіоактивних грибів за периметр зони відчуження. Під час патрулювання правоохоронці виявили трьох грибників, які займалися збором "врожаю" на території лісосмуги, села Росоха та Ясен. Всі вони є жителями Київської області і незаконно проникли на територію зони відчуження, уникаючи пунктів пропуску.

Гриби / фото: Поліція Київської області
Гриби / фото: Поліція Київської області

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Гриби / фото: Поліція Київської області
Гриби / фото: Поліція Київської області

За даними фактами поліцейські відкрили кримінальне провадження згідно зі статтею 267-1 (порушення вимог режиму радіаційної безпеки) КК України. Санкція статті передбачає штраф у розмірі від 50 до 80 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або обмеження волі строком від 1 до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк.

Крім цього, на правопорушників були складені адміністративні протоколи згідно зі статтею 46-1 (порушення вимог режиму радіаційної безпеки на місцевостях, які піддалися радіоактивному забрудненню) КУпАП. Їх направлено до суду на розгляд.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Чорнобильська зона відчуження буде закрита для туристів як мінімум до 30 Листопада.

Як повідомляв портал Знай.иа, у зоні відчуження фахівці випадково помітили здичавілі стадо домашніх корів, які тепер живуть самі по собі.

Також Знай.иа писав, що у зоні відчуження випадково виявили старовинний човен, який за довгі роки встиг возз'єднатися з місцевою природою.