Кандидат у мери Києва від партії "За Майбутнє" Сергій Гусовський озвучив власну стратегію у розвитку міста. Про це він розповів в ефірі передачі "Битва мерів" на каналі "Бегущий Банкир" на платформі YouTube.

Насамперед Сергій Гусовський зазначив, що документ Про Стратегію розвитку Києва, який існує на даний момент, не зачіпає основні проблеми міста.

Читайте Знай в Google News!

"Я б в першу чергу провів тендер серед тих, хто вміє писати стратегію. Треба ідентифікувати проблему, залучити фахівців, щоб ті запропонували рішення. Потім обговорюють на чесних громадських слуханнях. Адже при обговоренні стратегії кожен стає частково її автором і розуміє для чого цей документ і про що він. Так формується вектор розвитку і міста, і навіть держави" - сказав Сергій Гусовський.

Сергій Гусовський на передачі Битва мерів, кадр з відео: YouTube

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Він підкреслив, що чинний мер Києва Віталій Кличко обізнаний про існуючі проблеми в місті. Однак у нього інші пріоритети щодо розвитку столиці.

"Точкові рішення: велотрек або парк Наталка – прекрасні ініціативи, але вони не поліпшили життя киян, а від флагштока пробки менше не стали, тому що основоположні для міста документи – Стратегія розвитку і Геплан застарілі" - додав Сергій Гусовський.

Сергій Гусовський на передачі Битва мерів, кадр з відео: YouTube

Гусовський зазначив, що генеральний план міста був гнаписаний ще в 90-і роки, а затверджений в 2002. З того часу в Києві, та й у всьому світі багато змінилося, тому даний документ втратив актуальність.

Кандидат у мери Києва додав, що влада давно почала розробку нової стратегії розвитку столиці, проте зараз цей процес пригальмували. В даний момент працює стратегія розвитку до 2025 року. Однак, за словами Гусовського, цей документ розроблявся ще в 2011 році.

"Його начебто і грамотні люди писали, але ця стратегія дивна - там навіть не сформульована проблема лівого берега - для авторів документа він як би не існує: згадали тільки двічі і все. А лівому березі потрібні в першу чергу робочі місця та інфраструктура. Все це з'явиться тільки тоді, коли мер буде думати не про яскраві і швидкі рішення, а про глобальний розвиток його міста."- підкреслив Сергій Гусовський.

Також він згадав стратегію розвитку Берліна, яку писали два роки і запропонував Києву взяти приклад з одного з кращих європейських міст.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у мера Кличка виділили 1,3 млн гривень на дезінфікуючі засоби та засоби індивідуального захисту на виборчі дільниці

Як повідомляв портал "Знай.uа", у центрі Києва знищили останнього рекламного монстра

Також, "Знай.uа" писав, що Дмитро Гордон вважає Андрія Пальчевського співробітником спецслужб Росії