Опалювальний сезон у Києві розпочнеться у п'ятницю, 16 жовтня.

Про це під час онлайн-брифінгу заявив столичний градоначальник Віталій Кличко.

"Хочу повідомити, що з 16 жовтня Київ розпочинає опалювальний сезон. З завтрашнього дня ми почнемо подачу тепла в систему. Я вже підписав відповідне розпорядження", - сказав мер.

Кличко зазначив, що столиця прийняла таке рішення у зв'язку з середньодобовою температурою і прогнозами синоптиків. Фахівці стверджують, що вже наступного тижня очікується серйозне похолодання, вночі температура повітря опуститься до 3-5 градусів тепла.

Щоб повністю запустити централізовану систему опалення, а це 27 тисяч кілометрів і майже 12 тисяч будинків, Києву знадобиться приблизно тиждень. Кличко додав, що лікарні, школи, садочки та інші соціальні установи до тепла підключаються за окремими заявками керівників.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, Знай писав, що опалювальний сезон у Харкові розпочнеться вже цього четверга, 15 Жовтня. Згідно з документом, тепло почнуть подавати до лікарень, закладів освіти, інших об'єктів соціально-культурної сфери, а також до житлових будинків. Зазначимо, що Харків готовий до подачі тепла: у місті проведено реконструкцію та ремонт котелень, теплових мереж.

Також Знай писав, що з четверга, 15 жовтня, у Хмельницькому розпочинається опалювальний сезон. Роботу розпочнуть обидва Комунальні підприємства-" Південно-Західні тепломережі "та"Хмельницьктеплокомуненерго". З 15 числа почнеться поетапне підключення житлових будинків і соціальних об'єктів до тепла.

Нещодавно Знай передавав, що "Нафтогаз" пригрозив залишити Київ без опалення цього року. Бу квартирах можуть залишитися десятки міст, серед яких і столиця. Причиною такого сценарію є заборгованість за газ.