У центрі Києва сьогодні, 16 жовтня, мітингували обмануті вкладники збанкрутілого банку "Аркада". У звязку із цим було перекрито Хрещатик, повідомляють у соцмережах.

Мета перекриття руху центральною вулицею столиці - привернути увагу влади до необхідності вирішення проблеми. До акції долучилися сотні людей, які залишилися без коштів та квартир в житлових комплексах "Еврика", "Патріотика", "Патріотика на озерах". Інвестори вимагають продовжити будівництво без доплат з їхнього боку.

Учасники акції протесту зібралися під вікнами «Офісу президента» та спробували докричатися до очільника держави.

Паралельно відбувався автомітинг: його учасники на автомобілях вирушили колоною центральними вулицями столиці. Маршрут мітингу пролягав через вулицю Старонаводницьку – вулицю Грушевського – Європейську площу – Хрещатик – вулицю Володимирську – вулицю Прорізну і повертався знову на Хрещатик.

Скрін, Facebook
Скрін, Facebook

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Скрін, Facebook
Скрін, Facebook

Фото: ГУ НП
Фото: ГУ НП

За неперевіреною інформацією від учасників протесту, поліцейські "забрали з мітингу" інвестора "Аркади" і керівника акції Віталія Щербакова.

Перекриття Хрещатика, як планується, триватиме до 20:00. У Патрульній поліції Києва звернулися до водіїв із проханням корегувати свої маршрути відповідно до цієї інформації.

Тим часом у рейтингу "найрозумніших" міст світу Київ посів 98-місце. Дослідження провела обсерваторія Smart City Центру світової конкурентоспроможності IMD спільно з сінгапурським університетом технологій і дизайну.

Нагадаємо, українська столиця очолила антирейтинг з корумпованості сфери будівництва. У цьому можна переконатися, подивившись результати щорічного дослідження рівня корупції в будівельній галузі України, проведеного "Українським клубом нерухомості" за підтримки "Конфедерації Будівельників України". Так, будівельна галузь в Києві корумпована на 86,7% (у 2019 році цей показник дорівнював 58%).

Відзначимо, що компанії "смотрящего" Дениса Комарницкого виділили 400 мільйонів гривень, незважаючи на обурення деяких депутатів.