Найближчим часом у Києві почне працювати безкоштовний сервіс сортування відходів Ecola. Для того, щоб скористатися послугамит компанії, навіть не потрібно сортувати сміття, фахівці зроблять це самостійно.

На переробку прийматимуть:

  • Папір (папір та картон, листівки та газети, книжки та журнали, кольорову картонну упаковку, зошити та альбоми для малювання, папьє-маше (упаковка зпід яєць та техніки), Tetrapack та паперовий посуд (стаканчики, контейнери);
  • Скло (скляні пляшки, скляні банки, склобій будь-якого кольору);
  • Метал (консервні банки, столові прибори, кришечки від банок, інші металеві вироби, алюмінієві банки та посуд).
  • Пластик (маркування №1 РЕТ, РЕТF, HDPE, PE-HD, LDPE, РР);

Щоб вторинну сировину прийняли, перед здачею її необхідно почистити з миючим засобом, висушити та стиснути, щоб відходи займали якомога менше місця. Пакет на 120 літрів (це приблизно 30 кг) можна просто лишити за дверима, і його заберуть представники компанії.

Скористатися сервісом зможуть ресторани, кафе, готелі, ТРЦ, логістичні центри, житлово-експлуатаційні компанії, офіси підприємств. Для того, аби отримати таку послугу, необхідно подати заявку через телеграм-бота Ecola Assist.

У компанії розповіли, що укладатимуть партнерські угоди з будь-якими ліцензованими переробниками в Україні. Вторсировину перероблюватимуть на тих підприємствах, де пропонуватимуться найкращі умови закупівлі.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Нагадаємо, Знай писав, що в Тернополі подружня пара змогла змінити невеликий куточок міста до невпізнання. Вони на місці витверезника і звалища створили квітник і розарій.

Також Знай повідомляв, що в Києві може з'явитися завод, на якому будуть утилізувати сіли батарейки. Наразі завершується створення регіонального плану управління відходами, та обговорення з представниками Міністерства екології.

Нещодавно Знай передавав, що волонтер з Івано-Франківська зібрала пластикові кришечки і оплатила операції десяткам українських захисників, які отримали поранення на Донбасі. Вже 6 років кришечки від пластикових пляшок збирає вся країна.