У столиці проведуть так званий "тиждень без автомобіля" або, як його ще називають, "тиждень мобільності".

Про це повідомляє пресс-служба КМДА.

Таким чином Київ підтримує ініціативу європейських міст, які щорічно проводять Європейський тиждень мобільності: починається він 16 вересня і закінчується 22-го - у Всесвітній день без автомобіля. Цьогоріч тема заходу - "Мобільність з нульовими викидами".

Заступник голови КМДА Олександр Густєлєв розповів, що епідемія коронавірусу внесла корективи у плани влади. Але це не заважає киянам скористатися цікавими пропозиціями. Наприклад, протягом усього тижня можна буде взяти абонемент велопрокату Bikenow зі знижкою 25%.

Також у рамках "мобільного" тижня проводитиметься інтернет-марафон: кияни зможуть засняти на фото чи відео свої маршрути пішки, на велосипеді чи громадському транспорті та опублікувати їх у соцмережах під хештегом #kyivmobilityweek. Так люди пропонують френдам спробувати пересуватися містом альтернативними маршрутами.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Раніше стало відомо, що мер Києва Віталій Кличко зумів протягнути рішення про те, щоб виділити компанії "смотрящего" Дениса Комарницького 400 мільйонів гривень, незважаючи на обурення деяких депутатів. Це сталося 10 вересня на засіданні Київради. За словами депутатів, виділення додаткових коштів вміло приховали в проекті рішення про зміни в міському бюджеті. Корективи мали бути спрямовані на виплату зарплат комунальним перевізникам.

Нещодавно Віталій Кличко потрапив під гарячу руку Верещук: "Здається, у когось проблеми з арифметикою. Або з бажанням розбиратися з нагальними проблемами киян" , - заявила "слуга".

Нагадаємо, кияни жорстко розкритикували кандидатку в мери столиці Верещук: "Ти б місто спочатку вивчила, візіонерко".

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.uа", жителі Києва хочуть, щоб у столиці заборонили проведення популярного заходу - вуличних ярмарків.