У Києві катастрофічно не вистачає навчальних та виховних закладів, а саме 70 дитячих садків та 57 шкіл. Столичний градоначальник Віталій Кличко не раз заявляв, що щорічно в Києві буде вводитися в експлуатацію не менше 16 садів і 10 шкіл. Але, всупереч обіцянкам, цього не відбувається.

Про це заявила народний депутат від "Слуги народу" Ірина Верещук, яка позмагається з Кличком за крісло мера вже цієї осені.

“Необхідно 57 шкіл, а за 5 років побудовано або реконструйовано всього вісім. 57 і 8! Здається, у когось проблеми з арифметикою. Або з бажанням розбиратися з нагальними проблемами киян", — уїдливо помітила Верещук і додала: "Від того, що київська влада ховає голову в пісок, проблема не вирішиться сама по собі".

Нардеп також заявила, що на гроші, переплачені за реставрацію Шулявського мосту, можна було побудувати мінімум сім шкіл. Бюджет Шулявського шляхопроводу виявився втричі більшим, ніж планувалося спочатку: 1,7 млрд гривень замість 600 мільйонів. У результаті кияни не отримали ні першого, ні другого.

Що стосується дефіциту шкіл у Києві, то, за даними Держстату, кількість учнів у столиці зростає в 20 разів швидше, ніж будуються нові школи. В середньому, щороку в столиці додається 10 тисяч школярів, половина з них - початкові класи. А навчальних місць в рік додається максимум 500.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нагадаємо, кияни жорстко розкритикували кандидатку в мери столиці Верещук: "Ти б місто спочатку вивчила, візіонерко".

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.uа", Верещук вимагає розслідувати корупційні дії чинного міського голови Віталія Кличка та "смотрящего" Дениса Комарницького.

Також "Знай.uа" писав, Фаріон назвала соратницю Зеленського Верещук "панельною дурепою".