Кияни активно користуються можливістю впливати на життя та розвиток рідного міста через такий інструмент, як електронна петиція. Щодня збільшується список вимог, скарг чи пропозицій, які містяни висловлюють через електронне подання. Однак, окрім цілком конкретних та адекватних петицій на сайті Київради зустрічаються і такі пропозиції, доцільність яких викликає сумнів.

Секретаріат Київради опублікував рейтинг найдивніших петицій, які надходили на його адресу.

На п’ятому місці за дивністю опинилася петиція із пропозицією встановити у столиці пам’ятник на честь медичної маски, антисептика та мила.

На четвертому місці – зобов’язати мера Києва Віталія Кличка оплачувати містянам всі виклики таксі під час карантину (на період заборони на роботу громадського транспорту).

На третьому місці – петиція про встановлення камери відеоспостереження в кабінетах посадовців та представників місцевого самоврядування, щоб цілодобово безкоштовно транслювати відповідне відео у мережі.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

На другому місці – вимога про встановлення на зупинках швидкісного трамвая спортивних тренажерів та брусів для підтягування. На думку автора петиції, киянам інколи хочеться «після ранкової поїздки на роботу добряче штурхнути боксерську грушу, але вистачить і брусів і турніка».

Однак першість у цьому рейтингу отримала петиція із вимогою створити при КМДА Департамент щастя, який займався б питаннями виключно щастя киян.

Нещодавно стало відомо, що мер Києва Віталій Кличко погодився консолідуватися з проєвропейськими силами в оновленій Київраді. Це підтверджується і в його передвиборчій газеті, де тема проєвропейської позиції і єдності займає чільне місце.

Нещодавно Віталій Кличко потрапив під гарячу руку Верещук: "Здається, у когось проблеми з арифметикою. Або з бажанням розбиратися з нагальними проблемами киян" , - заявила "слуга".

Нагадаємо, кияни жорстко розкритикували кандидатку в мери столиці Верещук: "Ти б місто спочатку вивчила, візіонерко".

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.uа", жителі Києва хочуть, щоб у столиці заборонили проведення популярного заходу - вуличних ярмарків.