Демонтувати герб з пам'ятника Батьківщини-матері у Києві реально. Але нині через коронакризу цим не займатимуться.

Декомунізація одного з найвідоміших радянських пам'ятників, Батьківщини-матері у Києві, найбільш дорога. Про це заявив голова Українського інституту національної пам’яті Антон Дробович в інтерв'ю УНІАН.

За словами Дробовича, він проводив консультації із фахівцями та дізнавався, що технічно це абсолютно можливо - демонтувати герб з пам'ятника. Але мають бути отримані дозволи, розроблений проєкт, це можливо організувати і зробити, максимум, за рік.

Тобто, до наступного Дня Незалежності можна було б це зробити. Але через коронакризу це питання не в приоритеті.

За словами Дробовича, є багато людей, які воліють демонтувати цей радянський герб своїм коштом. Ці люди хотіли б, щоб їх потім вказали, що саме вони допомогли позбутися радянської символіки на цьому пам’ятнику.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Демонтаж гербу – це питання часу.

Раніше Дробович підкреслював, що під заборону підпадають написи "СРСР", герб, прапор СРСР, діячі, які причетні до встановлення комуністичної влади, або до репресій.

Раніше портал "Знай.uа" писав про те, що Кияни взялися за порятунок скандального пам'ятника в Маріїнському парку - "він для багатьох-герой"

Також портал "Знай.uа" писав, що Профспілка працівників вугольної промисловості вимагає від МІУ відкликати проект наказу про уніфікацію плати за порожній пробіг

Також портал "Знай.uа" писав, що "Центренерго" розраховує на створення вертикально інтегрованої компанії з вугільними активами