У Києві нарешті вирішилася доля житлового будинку, в якому в червні прогримів вибух газу. Будівлю на вулиці Соломії Крушельницької 1/5 зноситимуть, але перед цим проведуть низку робіт. Про це пише Сегодня.

В Управлінні з питань цивільного захисту Київської міської державної адміністрації розповіли про плани по даному будинку. В першу чергу будівля буде укріплено, щоб туди могли зайти мешканці і забрати потрібні речі.

Над інженерним рішенням по зміцненню будинку працюють фахівці науково-дослідного проектного інституту будівельного виробництва. Вони вже втілюють ідею по створенню кріплень, який будуть встановлені в зруйнованих квартирах, щоб зміцнити праву і ліву частини будівлі. Також розробляється проект демонтажу.

постраждалий від вибуху будинок вже майже два місяці охороняють правоохоронці Фото: Олександр Марущак, сьогодні

Як з'ясувалося, це буде металева конструкція, яка стане опорою для 9 і 10 поверху. Буде встановлена металева балка, щоб плити цих поверхів не випали в утворений провал. Коли всі кріплення встановлять, жителів пустять в уцілілі приміщення за особистими речами. Тільки після цього почнеться розбір будинку.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

На даний момент за станом будинку стежать співробітники будівельної лабораторії. Фахівці регулярно відстежують положення стін по раніше залишеним маяках, проводять вимірювання. Поки будівля не руйнується і не деформується. Міська влада поставила завдання розібрати будинок до початку опалювального сезону.

При цьому конкретних дат по початку робіт по зміцненню і розбору будівлі чиновники і фахівці служб не називають. Проекти потрібно ще затвердити. Мешканці пошкодженого будинку знають про плани влади, їх регулярно про це інформують.

Нагадавши, Знай повідомляв, що після взирва в будинку на Позняках рятувальники знайшли кішку в руїнах.

Також Знай писав, що після вибуху на Позняках мешканці цього будинку скаржаться на бездіяльність влади.

Нещодавно Знай передавав, що на Подолі в житловому будинку стався вибух.