Кримінальне провадження розслідується за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. За попередніми даними, сума завданих збитків може сягати понад 80 млн грн. Наразі тривають необхідні слідчі дії, встановлюється коло осіб, причетних до скоєння вказаного злочину.

Як повідомляє Головне управління Нацполіції, слідчі розпочали досудове розслідування у травні 2019 року на підставі повідомлення Державної аудиторської служби України. Було з'ясовано, що службові особи розпорядника бюджетних коштів, генпідрядника та ще двох підприємств створили та налагодили схему розкрадання бюджетних коштів шляхом завищення обсягів та вартості робіт під час будівництва столичного Подільського мосту.

Поліцейські встановили, що протягом 2019-2020 років фігуранти уклали угоди з 6 фірмами на загальну суму понад 4 мільярди гривень. Роботи, фактично, не проводилися, але кошти було перераховано субпідрядним організаціям. А частину цих коштів зловмисники вивели в тіньовий обіг.

Увечері 17 липня в рамках проведення досудового розслідування у ймовірного організатора та виконавців схеми розкрадання бюджетних коштів під час виконання робіт з будівництва Подільського мосту в Києві провели 17 санкціонованих обшуків.

Слідчі дії були проведені співробітниками управління стратегічних розслідувань в місті Києві ДСР та слідчими Головного слідчого управління Національної поліції України під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора.

Під час обшуків правоохоронці виявили та вилучили документи, чорнові записи та інші носії з інформацією, яка може підтверджувати причетність фігурантів до вчинення злочину. Речові докази будуть направленні на проведення відповідних експертиз.

Слідчі інкримінують фігурантам скоєння правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, це – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Зловмисникам загрожує до дванадцяти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що у п'ятницю, 17 липня, відбулася безпрецедентна, наймасштабніша спецоперація, яка обіцяє стати найбільш резонансною справою щодо викриття корупції не тільки в Києві, але й у всій країні. У ході масових обшуків, включали будинок і офіс "наглядача" Дениса Комарницького, а також будинок сестри народного депутата Миколи Тищенка - Юлії. Повідомляють, що була викрита злочинна схема розкрадання бюджетних коштів мером Віталієм Кличком, яку безпосередньо здійснювали Комарницький, Тищенко і чоловік його сестри Герман Млинців.

Варто згадати, що народний депутат від партії «Слуга народу» Микола Тищенко збирається балотуватися в мери Одеси. Свої слова він підкріпив тим, що він є людиною команди президента і буде працювати там, де його зусилля потрібні найбільше.

Нещодавно Знай повідомляв, що в мережу потрапило відео, на якому нардеп Микола Тищенко танцює тверк п'ятою точкою. Це відео стало подразником для громадськості, а відомі особистості побачили в цьому «російський світ». Андрій Кокотюха вибудував логічний ланцюжок і прийшов до висновку, що ж*па Тищенко в кадрі – це колаборація і «російський світ».

Знай передавав, що Ірина Верещук після перемоги на праймеріз і хвилі хейта проти неї розповіла про свої переваги. Кандидат в градоначальники столиці зазначила, що першою перевагою є те, що вона жінка. Верещук вважає, що на керівні посади потрібно вибирати жінок. Перевагою Верещук вважає і «окупацію» влади монобольшинством Зеленського – президент, уряд, депутати та мери міст.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще