Стало відомо про те, що мер міста Віталій Кличко взяв з бюджету кілька мільярдів на будівництво метро, але, роботи виконані лише на 1 відсоток

Таким чином, повідомляється, що раніше, інформаційний портал Dubinsky.pro вже писав про різних корупційних схемах, в яких був замішаний голова столиці. Там і про ремонт ділянки Окружної дороги, і будівництво різних київських мостів, включаючи Шулявського, і так далі.

Чергові схеми мера Кличко, фото: скріншот з відео

Усіма цими схемами зараз займаються співробітники правоохоронних органів. Їх предостатньо, і одне з цікавих стосується розкрадання бюджетних коштів, виділених на будівництво метро р. в Києві №42019000000002358.

Ще два роки тому, у вересні 2018 року, Комунальне підприємство «Київський метрополітен» вирішив провести тендер на будівництво Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції «Сирець» на житловий масив Виноградар.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Загальна вартість будівництва повинна була скласти близько шести мільярдів гривень.

Переможцем тендеру стала компанія, яка займається будівництвом підземки ВАТ «Київметробуд».

Був внесений аванс у розмірі 30% від суми договору, який повинен був бути використаний протягом декількох місяців після отримання. Але, в КМДА вирішили збільшити аванс до 95 відсотків з терміном використання до 24 місяців.

У підсумку отримані кошти підрядником вирушили не на будівництво, а на депозитний рахунок в один з банків України.

Грошові кошти, які підрядник одержав за результатами звернення бюджетних коштів на свою користь, а в даний час всього виділено на будівництво гілки метро 4,1 млрд гривень, Кличко, використовуючи злочинну схему направляє на ряд підконтрольних суб'єктів господарської діяльності.

Також, «Київметробуд» вирішив залучити до будівництва субпідрядників, які надали послуги за завищеними цінами. Не повірите, але це також сталося під керівництвом Віталія Кличка.

Роботи на будівництво нової гілки київського метро завершені лише на 1%. А це означає, що терміни, найімовірніше змістяться.

Нагадаємо, в мережі показали, як Комарницький заробляв на Подільсько-Воскресенському довгобуді: "Кожен міліметр цього мосту платиновий".

Як повідомляв Знай.иа, Кличко пообіцяв добудувати Подільський міст і довів українців до чортиків.

Знай.иа писав, від Новинського до Балоги — список депутатів, яких за прогули покарають гривнею.