Більшість пасажирів метрополітену при виході зі станцій викидають використані одноразові квитки з QR-кодом прямо на підлогу. У зв'язку з цим, Начальника КП “Київський метрополітен” Віктора Брагінського попросили встановити достатню кількість урн у зоні турнікетів на станціях метро.

Метро Києва, скріншот, ютуб

Депутат Олександр Пабат (позафракційний) зробив наступне звернення:

“До мене, як до депутата Київської міської ради, звертаються виборці зі скаргами на серйозне забруднення станцій метрополітену використаними одноразовими квитками з QR-кодом, введеними нещодавно для проїзду замість жетонів. Очевидно, що якась частина пасажирів, пройшовши через турнікети, викидає їх прямо під ноги”.

За словами Пабата, термопапір, на якому друкуються коди, є екологічно шкідливим і не придатним до вторинної переробки.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Також, Пабат попросив Брагінського повідомити, чи існує у КП “Київський метрополітен” цілісне бачення подальшої утилізації використаних проїзних документів.

Нагадаємо, київським комунальникам довелося лізти в нечистоти для того, щоб звільнити колектор від сміття.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Віталій Кличко написав на своїй сторінці в соціальній мережі пост про новий метод тестування в Україні на коронавірус, який називається ІФА.

Також, в Києві особливу популярність набрали провали в асфальті.