В Києві вже вкотре активісти пропонують перейменувати багатостраждальну площу Льва Толстого. Відповідна петиція з'явилася на сайті Київської міської державної адміністрації.

Відзначимо, що в 2018 році на сайті КМДА вже проводили голосування з цього питання, і тоді більшість городян висловилися проти подібних змін – ідея перейменування припала до смаку далеко не всім.

На цей раз активісти пропонують змінити назву площі з прізвища російського письменника-класика на прізвище українського громадського діяча і відомого дисидента Левка Лук'яненка. Чи з'явиться в Києві площа Левка Лук'яненка, стане відомо тільки в тому випадку, якщо петиція збере необхідну кількість голосів і КМДА погодиться її розглянути.

При цьому вулицю Льва Толстого залишать зі старою назвою - автори петиції не мають нічого проти імені російського класика в центрі української столиці.

Популярні новини зараз
Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Нагадуємо, що на початку грудня минулого року апеляційний суд поставив крапку у справі про столичних проспектів Бандери і Шухевича, яка тягнулася майже три роки.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Києві незабаром з'явиться нова вулиця. Таке рішення було прийнято на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань культури, туризму та інформаційної політики.

Також портал Знай.uа писав, у Голосіївському районі Києва з'явилася вулиця, перейменована на честь українського літературознавця, перекладачки, публицистки, автора праць з теорії літератури та історії фемінізму Соломії Павличко.