Минуло лише кілька днів після вщент розкритикованого киянами посту столичного голови Віталія Кличка щодо введених нічних обмежень, викладеного на офіційній сторінці "Кличко-мер", як з'явилося продовження цієї історії. Обурені мешканці Києва вже створили "кейс доказів" працюючих кінотеатрів та нічних клубів – попри постанову Уряду, низка закладів веде насичене активне життя. А гучним доповненням до цього стала розпіарена презентація 4G зв’язку на частині станцій столичного метро, яку мер Києва презентував із сяючою посмішкою та масштабним фотосетом. Ці події викликали потужну хвилю обурень у чисельної кількості жителів мегаполісу. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Працюючі кінотеатри та відео з клубу: Кличко запрошують на бойовик

Десятки негативних відгуків та скарг на жахливий стан низки досі невирішених питань у місті буквально засипають офіційні сторінки мера Києва Віталія Кличка у Фейсбуці.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Молоді мами заявляють, що, при цьому, не можуть відправити дітей у табір і зараз відкриті лише приватні. Та їхня вартість у часи поступового виходу з карантину для багатьох є захмарною – 450 грн в день.

"Та то "норм"... Головне таборам дитячим, наприклад, не дати дозволу відкритися (не приватним мінітаборам, а державним)... Нехай ці діти тиняються вулицями... ідуть у ці кінотеатри... Там же ж, якщо що, не можна заразитися...", – скаржиться киянка Юлія Романова.

Та, окрім фактів про працюючі у заборонений час кінотеатри, кияни надають відео-докази нічних вечірок, що продовжують тривати, незважаючи на офіційне "ні" від влади.

"Ось вечірка у нічному клубі. Так закриті клуби чи ні?", – пише автор одного з коментарів на сторінці "Кличко-мер" Ірина Краснодемська, додаючи посилання на нічну тусовку в одному зі столичних клубів.

Не обійшли стороною мешканці мегаполісу і гучну тему минулих вихідних – стрілянину, що відбулася прямісінько в центрі міста.

"Вчорашня різанина в Арені показала, як виконують карантин в Києві. То навіщо вводити якісь обмеження, якщо Ви не спроможні контролювати їх виконання? Чи може Арена вже закрита та оштрафована за порушення карантину?", – звертається до мера столиці Віталій Маслак.

Інтернет в метро на фоні шалених заторів та медичних "недопослуг": ""З 4G в метро і голою жопо…й – соромно!"

Не меншу хвилю негативних та саркастичних відгуків викликала презентація за участі мера міста Віталія Кличка 4G зв’язку на 9 станціях київського метро.

Презентація 4G - фото з Фейсбук Київського метрополітену
Презентація 4G - фото з Фейсбук Київського метрополітену

"Така шалена перемога, що аж соромно", – пише один з користувачів Віталій Буряк.

"В метро з 4G з МАСКОЮ і голою жоп...й...СМЕШНО! У людей проблеми з роботою, грошима...смартфон простий - для когось РОЗКІШ !!! 4Ж...", – обурюється мешканка міста Люда Сергєєва.

"Не, ну ніфіга собі? Це ще вчора треба було зробити без усякого пафосу", – відзначає киянин В'ячеслав Охрименко.

На фоні пафосної презентації 4G разючими виглядають і шалені затори у місті, які просто поглинули столицю.

"Дивіться реально на речі – ви дороги для авто зробити не можете, а зайнялися, вибачте, хернею для великів: доріг немає – робити для них дороги, перекривати потік, це треба бути ідіотами, в даний момент за місто і там катайся. Або всю столицю пересадіть на великі, ви в своєму розумі, хто цим займається або на приколі?", – пише автор одного із коментарів обурення на офіційній сторінці Віталія Кличка Юрій Новіков.

Також жителі столиці не припиняють дорікати меру Києва і про чергові "медичні перипетії", які вже стабільно закріпилися у топі найкритичніших карантинних проблем.

"Про який масковий режим може йти мова, якщо навіть лікарі і медсестри його не дотримуються. Чи Ви мені хочете сказати, що їх тестую кожні 2 дні. Як, наприклад, тих людей яким необхідна хірургічна допомога, але тест безкоштовний за 200 грн", – обурюється мешканка міста Олена Нікітіна.

За добу – 101 новий хворий: не зменшується і пацієнтів з пневмонією

Про тему "нічних" обмежень роботи певним категоріям закладів, викладену Урядом у відповідній постанові, в ході онлайн прес-брифінгу мер Києва Віталій пригадав лише коротким меседжем про існуючі нині дані "вимушені заходи посилення протиепідемічних заходів". Проте, жодної відповіді на компрометуючі факти кияни так і не почули.

А що ж стосується рівня захворюваності на коронавірус, то ситуація у місті залишається напруженою: наразі у стаціонарах київських лікарень перебуває 274 пацієнти, з яких 11 дітей.

Олександрівська лікарня - фото Знай.ua
Олександрівська лікарня - фото Знай.ua

Як відзначив мер столиці, останнім часом збільшується і кількість важких хворих – на сьогодні, таких пацієнтів вже 48, 7 із них підключені до апаратів ШВЛ.

"Кількість мешканців Києва, у яких за минулу добу лабораторно підтвердили захворювання на коронавірус, зросла ще на 101 людину. Захворіли 46 жінок, віком від 18 до 73 років, та 3 дівчинки, яким 1, 6 та 14 років. Також 48 чоловіків, віком від 18 до 83 років, і 4 хлопчики від 1 місяці до 13 років. Захворіли і 7 медиків. До лікарень столиці госпіталізували 9 пацієнтів", – повідомляє мер Києва Віталій Кличко.

Найбільшу кількість випадків виявлено в Оболонському та Дніпровському районах – по 15 осіб, в Дарницькому – 14, а також 11 у Деснянському.

Загалом, в столиці зафіксовано 5138 підтверджених випадків інфікування коронавірусом, 108 людей померли, а одужало за цей час 1598 осіб.

Олександрівська лікарня - фото Знай.ua
Олександрівська лікарня - фото Знай.ua

"Не відступає і пневмонія – з таким діагнозом в медзакладах міста лікується 442 хворих. Тільки минулої доби госпіталізували 40 пацієнтів. Лікарні першої хвилі розраховані майже на 900 ліжок, заповнених на 31 %. Якщо знадобляться місця для другої хвилі прийому хворих, місто приготувало майже 800 додаткових ліжок ще в 7 лікарнях. Але я дуже не хочу, щоб вони знадобилися, тому вкотре наголошую – все залежить від кожного з нас", – відзначає Віталій Кличко.

Ми і далі слідкуватимемо за розвитком подій в столиці, тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.