Незважаючи на послаблення карантинних обмежень, що було впроваджене у Києві 12 травня, кияни масово наполягають на вирішенні двох критичних питань – налагодженні курсування громадського транспорту та "комунального колапсу". Котрий день поспіль суттєво збільшується кількість скарг на відсутність гарячого водопостачання – десятки нових звернень до столичного голови з'являється чи не щогодини. Коли має запрацювати у звичайному режимі наземний міський транспорт та метрополітен, Віталій Кличко повідомив під час прес-брифінгу, що відбувся 13 травня. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

карантин в Києві, фото: Уніан
карантин в Києві, фото: Уніан

"Водний колапс" та шалені черги – у різних районах

Вже котрий тиждень поспіль кількість скарг на "комунальні колапси" в столиці продовжує зростати. Чимало киян скаржиться на відсутність гарячої води – тільки на офіційній сторінці Віталія Кличка можна знайти десятки відповідних звернень.

"Віталій Володимирович, карантин продовжили, а воду гарячу на Відрадному відключили...без попереджень. Телефонувала до диспетчерської, сказали, що випробувальні роботи почалися, обіцяли не відключати", – скаржиться мешканка Солом'янського району Світлана Калашнікова.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Другим "гарячим" питанням котрий день поспіль залишається курсування громадського транспорту.

"Все добре, красиво. Альо, хто ж це виконує? Транспорт забитий і руки без води як міти?", – Вікторія Кліщенко.

"Допустимо Кличко хоче зробити в транспорті тільки сидячі місця)) Він не розуміє що люди на роботу просто не доберуться! Тому що займати ці місця будуть люди тільки на кінцевій. А в десятки разів збільшити кількість транспорту навряд чи вони це зроблять. Це просто знущання. І це не тільки моя думка", – пише один автор одного з коментарів Олександр Миколайович.

"Почніть РЕАЛЬНО тестувати - Ваші пости в ФБ до лампочки всім!"

Висловлюються жителі столиці і щодо загальної ситуації у місті – кияни наполягають на масовому тестуванні у місті.

"Шановний мер! Де тестування "ланцюжків" заражених? Яка реальна картина? Як ви відреагували на слова пана Ляшка щодо психологічного впливу - заборони на відвідування парків та обробки вулиць? Перестаньте брехати і вам повірять. Почніть РЕАЛЬНО тестувати - і ізолювати ланцюжки і отримаєте підтримку! Зараз вся влада ТІЛЬКИ лякає. Ви не підтримали ні підприємців, ні культуру, ні медиків - чого ви очікуєте? Що люди злякаються?!", – обурюється киянин Євген Степаненко.

Кияни продовжують нарікати і на скандальне облаштування білбордів із зображенням усміхненого мера Києва та написом "Досить шастати", що викликали цілу хвилю обурень.

"Великий" казкар, медицина говорить не лягла, так вона власне і не стояла, а з нашими міністрами від МОЗ лягла давно і спроб піднятися не робить, це перше! І друге, вам з вашими доходами простої людини не зрозуміти, не можна закрити людей і нічого не дати натомість, а ви крім обмежень нічого для народу не зробили. Скільки коштують ваші бігборди з ідіотськими закликами, розставлені по всьому місту, на цю нісенітницю грошей вистачає, а люди на роботу доїхати не можуть, ви і "доблесний кабмін" спекулюєте карантином, тільки і всього", – пише автор одного з коментарів на сторінці Віталія Кличка у Фейсбуці Лариса Владимирова.

Користувачі соцмереж просять міського голову навести "карантинний" лад у місті.

"Для кого вони це публікують?? Ніхто це не читає, а хто читає, забиває. Поліція нічого не діяла під час свят і вихідних. Зараз всі ходять без масок, ті ж барісти сьогодні бачила з масками на підборіддях, під кіосками з кавою стовпотворіння. Переймайте заходи, такі як в Італії та Китаї! Ваші пости в ФБ до лампочки всім", – відзначає мешканка столиці Наталія Юріївна.

"Перший тест – це масове тестування, яке ніхто в Україні не робить! Саме воно показує джерела, а не сидіння вдома. А спалах, тому що у когось не вистачає яєць, щоб закрити церкви РПЦ. От і маємо тепер новий спалах. Вчіться визнавати свої помилки", – пише автор звернення Олег Платоненко.

За добу – 30 хворих, транспорт – в обмеженому режимі

Що ж стосується курсування громадського транспорту, то він й надалі працюватиме в обмеженому режимі – тільки за наявністю спецперепусток. Як підкреслив Віталій Кличко в ході онлайн прес-брифінгу, і наземний транспорт, і метрополітен мають запрацювати з 22 травня.

"Кількість киян, у яких за минулу добу лабораторно підтвердили захворювання на коронавірус, зросла ще на 30 людей. Серед них 1 медик. Захворіли 7 жінок, віком від 21 до 82 років, і 3 дівчинки – 8, 9 і 14 років. Та 9 чоловіка від 39 до 81 року і хлопчик, якому 13 років. До лікарень столиці госпіталізували 5 пацієнтів", – повідомляє мер Києва Віталій Кличко.

Як відзначив голова КМДА, сьогодні в столиці 126 хворих дітей. А загалом, станом на 13 травня, в столиці зафіксовано 1960 випадків інфікування коронавірусом.

Ми і надалі слідкуватимемо за ситуацією в столиці, тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.