Після виявлення скандального факту встановлення іржавих запчастин на Подільсько-Воскресенському мості та підписання мером Києва Віталієм Кличком розпорядження щодо виділення шаленої суми у понад 495 млн грн на реконструкцію зони відпочинку в розпал пандемії з'явилася ще одна резонансна новина. Кияни вкрай занепокоєні подіями, що відбуваються на Русанівських садах, де впродовж останніх днів виникала низка конфліктів місцевих мешканців із правоохоронцями. Саме це питання увійшло до топу найкритичніших проблем, негайного вирішення яких жителі столиці вимагають від міського голови. Одними із "гарячих" також стала жахлива ситуація із трафіком на дорогах і безконтрольний "антикарантинний" стан у місті. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Громадський транспорт, карантин - фото Знай.ua
Громадський транспорт, карантин - фото Знай.ua

Шалені затори і безконтрольність карантинних правил

Щодня соцмережі поповнюються все новими і новими фотографіями довжелезних заторів, які після послаблень карантинних обмежень буквально охопили місто. Тож кияни вимагають вирішення цього питання прямо в коментарях на офіційній сторінці "Кличко-мер".

"Віталій, зробіть щоденний брифінг по тягнучках і заторах! Люди почнуть в них скоро народжувати. А в таку спеку, то госпіталізуватись одразу", – звертається до мера киянин Олександр Дем'янов.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Однією з вже традиційних причин цього є "равликові" темпи ремонтних робіт на проїжджій частині та реконструкція мостів, тож потік скарг з цього приводу не припиняється.

Також одним із "гарячих" питань є масове недотримання карантинних вимог та безконтрольність ситуації з боку міської влади.

"А що Ви, як влада, робите, щоб протистояти поширенню хвороби? Запропонували робити двічі на місяць тестування в ТРЦ, ресторанах, кав'ярнях за рахунок підприємств? Де ж виділені мільйони? Ви нездатні на свідому боротьбу з хворобою. Повний примітив", – обурюється мешканець столиці Володимир Остапчук.

Містяни скаржаться на переповнені маршрутки та відсутність скринінг-контролю у місцях великого скупчення людей.

"Навіщо вводити карантин, якщо майже не контролюється його виконання. Метро "Чернігівська" - маршрутки їздять переповнені, Драйзера 6, ринок біля "Сільпо" – ніякого контролю температури, масок, дистанції, в метро ніякого контролю дистанції, масок", – скаржиться автор одного з коментарів на сторінці "Кличко-мер" Віталій Маслак.

Скандальна забудова Русанівських садів набирає обертів: "Це соромно, чесно!"

Нещодавні сутички між столичними активістами і поліцією, що днями сталися в Дніпровському районі, стали найрезонанснішою подією у місті. Початок будівництва з'їзду Подільсько-Воскресенського мосту, що став причиною конфлікту, збентежив не тільки тисячі киян, а й фахівців із транспортних питань.

"Розберіться, будь ласка, з Русанівськими садами! Не руйнуйте дорогу, зроблену жителями Русанівських садів за свої гроші, не запускайте 40-тонні авто по їх однорядній дорозі. І не застосовуйте силу поліцейських і силовиків проти жінок та пенсіонерів!!! Це соромно, чесно! Вони не проти моста на Троєщину, вони проти свавілля на своїх приватних територіях! Чи не дачних ділянках, а приватних, приватизованих територіях!!!! Давайте будувати і упорядковувати європейську столицю, толерантними, європейськими методами!", – обурюється мешканка столиці Світлана Третьякова.

Дехто навіть відверто заявляє, що саме цей факт стане вирішальним під час місцевих виборів, що мають відбутися 25 жовтня.

"Якщо планується знищити зелену зону на догоду мафії забудовників, то з фана Віталія буду його противником і агітувати голосувати всіх проти нього на виборах. Також, ще один з‘їзд заплановано на Горбачиху (це теж Сади, біля води). Там взагалі в проєкті Генплана до 2025 немає урочища, а лише багатоповерхівки від Ніконова", – пише автор одного з коментарів Дмитро Остромецький.

За добу 99 хворих: в лікарнях – 232 пацієнта

Та почути коментар щодо цих нагальних питань в ході короткого традиційного брифінгу мера Києва Віталія Кличка так і не вдалося. Основна інформація знову стосувалася, переважно, ситуації із розповсюдженням коронавірусу.

Кількість хворих, виявлених за добу, майже досягла позначки у 100 осіб. Найбільше виявлено у Деснянському районі – 21 особу.

"Сьогодні новини знову неоптимістичні. Кількість киян, у яких за минулу добу лабораторно підтвердили захворювання на коронавірус, збільшилась на 99 людей. Серед них 5 медиків. Захворіли 60 жінок, віком від 22 до 70 років, та 3 дівчат від 1 до 14 років. Та 31 чоловіків від 30 до 80 років, і 5 хлопчиків – від 1 до 11 років. До лікарень столиці госпіталізували 14 пацієнтів", – повідомляє мер Києва Віталій Кличко.

Загалом, станом на 24 червня, в столиці зафіксовано 4528 випадків інфікування коронавірусом.

У міських лікарнях наразі перебуває 232 пацієнта із діагнозом коронавірусу, 51 хворий – у важкому стані.

Олександрівська лікарня - фото Знай.ua
Олександрівська лікарня - фото Знай.ua

Що ж стосується кількості хворих на пневмонію, то ситуація продовжує залишатися напруженою – за добу госпіталізували 36 пацієнтів з таким діагнозом, а всього з пневмонією у столичних лікарнях зараз лікується 432 хворих.

Як відзначив мер Києва, згідно із дозволом Уряду, в місті відновляють роботу ресторани без дитячих кімнат, кафе, басейни для індивідуальних тренувань. Також можуть працювати театри та кінотеатри із дотриманням необхідної дистанції.

Втім, ніхто не гарантує, що ці послаблення будуть тривалими – до попередніх обмежень місто може повернутися у будь-який момент.

Олександрівська лікарня - фото Знай.ua
Олександрівська лікарня - фото Знай.ua

"У разі погіршення ситуації, Київ повернеться до обмежень. І це не страшилки. Кожен повинен дотримуватися елементарних правил – маска в транспорті, публічних місцях, дезінфектори та спеціальна дистанція", – наголошує Віталій Кличко.

А що ж стосується методів контролю дотримання цих правил, то відповіді кияни так і не почули.

Ми і надалі слідкуватимемо за ситуацією в місті, тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.