З п'ятниці, 19 червня, у Києві відкрили міські пляжі. Про це мер столиці Віталій Кличко розповів під час чергового брифінгу. Він зазначив, що Госпродпотребслужба провела дослідження води і дозволила купатися городянам, пише Інформатор.

В 2020 році дозволи на проведення купального сезону отримали 12 пляжів і 20 зон відпочинку. Зі списком цих об'єктів можна ознайомитися на сайті «Плесо». Госпропотребслужба провела необхідні проби води з річки і водойм і перевірили якість питної води у фонтанчиках.

Крім того, Кличко розповів, що пляжі стають більш доступними для людей з обмеженими можливостями. На них з'явилися крісла-амфібії. Такі пристрої розміщені на 8 пляжах. Персонал на цих пляжах навчений допомоги таким людям. На кожному з сертифікованих пляжів працюють рятувальники.

Кличко розповів, на яких пляжах можна купатися Фото: скріншот

Крім того, Кличко розповів, що на пляжах також необхідно дотримуватися правил карантину. Він зазначив, що не зайвими будуть дезінфектори для рук і соціальна дистанція.

Популярні новини зараз
Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Варто відзначити, що пляжі відкрили для купання, але погода поки не радує сонцем. Нещодавно у Києві в Святошинському районі сталася позаштатна ситуація, яка призвела до грандіозної потопу в житловому будинку. Зливова каналізація просто розвалилася і дощ ринув прямо в під'їзд. Відео потужних потоків води по сходах шокують.

Нагадаємо, Знай писав, що у Києві в Святошинському районі у висотці прорвало зливовий стік і вода хлинула бурхливим потоком в під'їзд.

Знай повідомляв, що актор Сергій Горбунов розповів, як вызивает під час карантину.

Нещодавно Знай передавав, що поліція Києва шукає порушників маскового режиму в метро.