У Києві правоохоронці можуть оштрафувати відвідувачів метро, які не носять маски. Про це розповіли на сайті поліції Києва.

Повідомляється, що поліцейські Києва продовжують перевіряти пасажирів метро на дотримання правил безпеки, які встановлені під час карантину.

Співробітники поліції здійснюють патрулі по вагонах метро і станцях. Під час патрулювання вони можуть зупинити жителів столиці, які знаходяться в підземці без медичної маски.

Правоохоронці проводять з такими людьми профілактичні бесіди і пояснюють — чому так важливо дотримуватися заходів безпеки.

Всіх, хто знаходиться без маски також можуть притягнути до відповідальності і оштрафувати. Суми штрафів досить серйозні — від 17 до 34 тисяч гривень.

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

"В цілому люди реагують на зауваження і надягають захисну маску, а в разі категоричної відмови складаємо адміністративний протокол за статтею 44-3 (Порушення правил карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. І всього за такі порушення з моменту відкриття метрополітену ослаблення карантину в Києві складено три адміністративних протоколи. За одним таким випадком вже винесено судове рішення про притягнення громадянки до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу у розмірі 17 тисяч гривень", - прокоментував ситуацію начальник відділу превенції управління поліції в метрополітені Олександр Киричук

Згідно з даними правоохоронців, без масок в метро Києва спускаються близько 1% людей.

Крім цього у поліції додали відео, на якому можна побачити, як проходять перевірки у метрополітені.

Нагадаємо, раніше заражений українець намагався перетнути кордон.

Як повідомляв портал "Знай.uа" в Дніпрі неадекватна власниця магазину накинувся на журналістку.

Також "Знай.uа" писав, що у Харкові можуть посилити карантин.