Синоптики розповіли, що в Києві протягом четверга 18 червня очікуються сильні опади і шквалистий вітер. У ДСНС попередили жителів міста про те, що потрібно дотримуватися певних правил, пише Інформатор.

Увечері 18 червня в Києві пройде сильна гроза, яка буде супроводжуватися шквалистим вітром. Його швидкість буде складати 15-20 метрів в секунду. Департамент цивільного захисту КМДА попросив киян закрити вікна і двері у всіх приміщеннях, прибрати з балконів всі предмети, які може здути вітром або змити сильним потоком води.

Якщо в таку погоду чоловік опинився на вулиці, то потрібно триматися подалі від рекламних щитів, великих дерев, дахів будинків. Важливо піти від ліній електропередач і не підходити близько до обірваних проводів.

На відкритих просторах потрібно триматися подалі від самотніх дерев, вишок і стовпів, у які може вдарити блискавка. Також потрібно спуститися в долину. Люди повинні зняти з себе металеві предмети. Гумові чоботи та дощовики будуть до речі. Ними можна сховатися або підкласти під себе.

Під час грози не можна ховатися під великими і високими деревами, сидіти на галявинах і відкритих місцевостях, ховатися під скелями і купатися у водоймах.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Крім того, в ДСНС порекомендували не збиратися щільними групами, а при падінні дерев або гілок, а також при отриманні травми дзвонити 101 або 103.

Нагадаємо, Знай писав, що у Києві пройшла злива з ураганом. Вітер був такої сили, що дитина не могла йти з вулиць, тобто

Знай повідомляв, що в києві після сильної зливи підземні переходи перетворилися в підводні.

Нещодавно Знай передавав, що злива затопила кілька вулиць у центрі Києва.