Ситуація в столиці продовжує залишатися напруженою. Разом із невтішними даними мера Києва Віталія Кличка щодо "рекорду" заповненості міських лікарень за весь час пандемії та можливе повернення попередніх обмежень, кияни продовжують засипати офіційну сторінку голови КМДА масовими обуреннями на ситуацію в місті. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Олександрівська лікарня - фото Знай.ua
Олександрівська лікарня - фото Знай.ua

За добу 57 хворих: один з дитсадків закрито на карантин

Найбільша кількість хворих виявлена у Подільському районі – 18 осіб, Деснянському – 10 випадків, і 9 випадків в Дніпровському.

Наразі у столичних лікарнях перебуває найбільша кількість госпіталізованих за весь період пандемії – 223 хворих на коронавірус, 9 з яких – діти. 50 людей – у важкому стані, 5 з яких перебувають на апаратах ШВЛ.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"Кількість мешканців Києва, у яких за минулу добу лабораторно підтвердили захворювання на коронавірус, зросла ще на 57 людей. Серед них – 4 медиків. 1 летальний випадок. Захворіли 30 жінок, віком від 26 до 78 років, та дівчинка 15 років, а також 23 чоловіка, віком від 18 до 72 років, і 3 хлопчиків, одному з яких – менше місяця, а двом іншим – 15 та 17 років. До лікарень столиці госпіталізували 12 пацієнтів", – повідомляє в ході прес-брифінгу мер Києва Віталій Кличко.

Загалом, в столиці зафіксовано 3580 підтверджених випадків інфікування коронавірусом, 80 людей померли, а одужало за цей час 985 осіб.

Впродовж останніх 5 діб показник кількості хворих на 100 тис. населення у Києві становить понад 15 людей – за цим критерієм столиця не може перейти до наступного етапу послаблень. Це означає, що говорити про відкриття ресторанів, басейнів, дитячих таборів поки зарано.

Олександрівська лікарня - фото Знай.ua
Олександрівська лікарня - фото Знай.ua

"Якщо цей критерій перевищить позначку у 24 людини на 100 тис мешканців, ми вимушені будемо повернутися до обмежень. На жаль, чимало людей поводяться так, ніби загрози не існує, але це не так, вірус нікуди не подівся. У дитсадочку № 668 у Солом'янському районі виявили помічницю вихователя (няню) однієї з груп садка, що контактувала з хворим на коронавірус. Тест у працівниці садка – негативний. Але її відправили на самоізоляцію. Іншим співробітникам садочка та дітям, за згодою батьків, теж зробили тести на коронавірус. Садок місто закрило на карантин", – відзначає Віталій Кличко.

Також й досі не відкриваються 2 дитсадки в Шевченківському районі, в одному з яких виявили 14 хворих на Covid-19 осіб з персоналу.

Загалом же, станом на 10 червня, у місті працює 500 дитсадків, які відвідує понад 19,5 тис дітей.

"Кличко-мер, чому ніхто не контролює???"

Водночас, на сторінці "Кличко-мер" стрімко продовжує зростати і кількість коментарів обурених киян.

В першу чергу, скарги стосуються умов проїзду в громадському транспорті.

"Кличко – мер, чому ніхто не контролює наповнюваність маршруток ??????? Ви хоч з вікна свого авто подивіться які забиті повз вас маршрутки проїжджають!!!!", – скаржиться киянка Олена Стефанова.

Якщо дехто надає поради меру міста, перефразовуючи відомих політиків та революціонерів, то інші висувають наполегливі прохання проконтролювати ситуацію на столичних ринках та в магазинах.

"В магазинах і на ринках без масок ходять! Продавці бідні і зауваження зробити бояться. Де поліція, рейди нехай проводять", – обурюється киянка Зінаїда Савицька.

А вчорашня новина по чергове зараження медиків послужила приводом для масового голосування за звільнення з посади директора Департаменту охорони здоров'я КМДА.

Варто зазначити, що за звільнення очільниці Департаменту Валентини Гінзбург №9679 проголосувало вже майже 2000 осіб.

Ми і надалі слідкуватимемо за ситуацією в столиці, тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.