У Києві продовжують приводити до ладу вулиці, парки і сквери. Зокрема, до святкування Дня міста вирішили озеленити головну вулицю столиці – Хрещатик. Правда, захоплення серед киян з цього приводу не спостерігається, зазначають в соцмережах.

На опублікованих в інтернеті кадрах – комунальники, які замість візитної картки Києва – каштанів, висаджують на місці дерев ялівцеві кущі. Виглядають вони, прямо кажучи, не дуже презентабельно.

«Озеленення по-киевски. На центральній вулиці столиці на місці каштанів, якими так славився Київ, висадили… ялівець. Ось як зараз виглядає Хрещатик», - пишуть у телеграм-каналі видання УНІАН.

Фото: соцмережі
Фото: соцмережі

Фото: соцмережі
Фото: соцмережі

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

У «Київзеленбуді» відзначили, що таких кущів висадили півсотні.

«Каштани. Хоч поубивайтесь, а поверніть місту його символ», - пишуть в коментарях городяни.

Фото: "Київзеленбуд"
Фото: "Київзеленбуд"

Фото: "Київзеленбуд"
Фото: "Київзеленбуд"

«Каштани добре себе почувають у парках і скверах, це можна побачити в різних районах Києва. Однак вздовж доріг, як на Хрещатику, вони починають хворіти. І тому є чимало причин. Під час повномасштабної реконструкції Хрещатика в 1998 році звузили широку бульварну зелену зону, і каштани виявилися впритул до дороги з величезним потоком автомобілів, що викликає високу загазованість повітря, велика площа асфальтового покриття постійно перегрівається. Додати сіль, якою посипають дороги взимку, відсутність автоматичного поливу, минаючи моль, і маємо результат», - виправдовуються комунальники.

Нагадаємо, раніше кияни вийшли з карантину і застрягли в чергах.

Як повідомляв портал "Знай.uа", киян пустять в ресторани та кафе.

Також Знай.uа" писав, що жителів Київщини залишили без маршруток та дитсадків.