Карантин через коронавірус у Київській області поки не скасують. Причин для ослаблення обмежень поки немає, вважають у Київській облдержадміністрації.

На відміну від деяких інших областей, Київщина не демонструє спад захворюваності коронавірусом. Кількість нових випадків зараження перевищила показник, необхідний для зняття карантинних заходів.

В середньому протягом тижня в області виявляли майже по 14 випадків захворювання коронавірусом на 100 тисяч населення. Для ослаблення карантину цей показник не повинен перевищувати 12 хворих на кожні 100 тисяч населення. При цьому інші необхідні показники в нормі - завантаженість ліжок, виділених для лікування коронавірусних хворих, в лікарнях області не перевищує 8,9% (для ослаблення обмежень потрібно менше 50%), а середня кількість ПЛР-тестів – 19,2 на 100 тисяч осіб (потрібно понад 12).

За словами чиновників КМДА, скасувати обмеження в таких умовах вони не мають права. Обіцяють, що ситуацію будуть ретельно відслідковувати, і, як тільки умови дозволять, карантинні обмеження будуть переглянуті.

Поки що тим жителям області, які мали намір скористатися громадським транспортом, щоб дістатися до Києва, доведеться відкласти поїздку. Інших карантинних обмежень це також стосується.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Нагадаємо, раніше Королівський обід за 600 "зелених" - що можна з'їсти замість покупки "евробляхи"

Як повідомляє портал «Знай.ua» Поки Кличко бореться з ринками, в Києві розцвіли стихійні базари

Також «Знай.ua» писав, що Цим продуктам не місце в супермаркеті — небезпечніше, ніж ви можете собі уявити