Після вчорашньої заяви столичного голови Віталія Кличка про виявлені нові 3 спалахи коронавірусу – у двох гуртожитках та медичному центрі – кількість глядачів брифінгу мера Києва, що стартував о 12.00 21 травня, зросла з кількох сотень до кількох тисяч. Разом з тим, все більше киян переймається створенням безпечних умов проїзду в метрополітені та наземному громадському транспорті, який має запрацювати вже з понеділка. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Олександрівська лікарня - фото Знай.ua
Олександрівська лікарня - фото Знай.ua

За добу 65 хворих: 7 з них - медики

І сьогоднішні цифри, м'яко кажучи, не порадували – кількість хворих, на жаль, не меншає, і продовжує триматися на тому ж рівні.

Після привітань з Днем вишиванки Віталій Кличко перейшов до статистики.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

"Кількість киян, у яких за минулу добу лабораторно підтвердили захворювання на коронавірус, зросла ще на 65 людей. Серед них – 7 медиків. Захворіли 43 жінки, віком від 18 до 89 років, та 2 дівчинки 5 і 7 років. Також 19 чоловік, віком від 19 до 82 років, та 16-річний хлопчик. До лікарень столиці госпіталізували 20 пацієнтів", – повідомляє мер Києва Віталій Кличко.

Загалом, в столиці зафіксований 2475 випадків інфікування коронавірусом, 57 людини померли, а одужало за цей час 315 осіб.

Найбільшу кількість хворих виявлено у Дарницькому та Святошинському районі – по 10 осіб, та в Голосіївському, де виявлено 9 осіб.

У свою чергу, мер Києва Віталій Кличко повідомив, що у Києві з 23 травня у звичайному режимі почне працювати наземний транспорт: трамвай, тролейбус, автобус. А з 25 травня буде відновлена робота метрополітену. Розпочнуть роботу магазини до 1 тис кв.м, відкриються дитячі та спортивні майданчики, продовольчі ринки та сільськогосподарські ярмарки.

З 1 червня почнуть працювати дитсадки та заклади, учні яких здаватимуть ЗНО, відновлять роботи спортзали та фітнес-центри, відкриються пляжі біля водойм.

"Все залежатиме від того, як кияни поставляться до елементарних засобів безпеки. Послаблення – це не ігнорування вірусу, а розуміння того, що треба навчитись жити в дещо інших реаліях", – підкреслив мер столиці.

Олександрівська лікарня - фото Знай.ua
Олександрівська лікарня - фото Знай.ua

Кілька слів приділив міський голова і підвищенню вартості водопостачання – незважаючи на заяву Водоканалу про подорожчання на 19 %, голова КМДА наголосив, що цього підвищення не відбудеться. Проте, чи виконає він свою обіцянку, стане ясно згодом.

Кияни не вірять ані озвученим підрахункам, ані в безпеку оновленої підземки

Судячи з десятків коментарів на офіційних сторінках Віталія Кличка, містяни не вірять ані озвученим підрахункам, ані в те, що поїздка у підземці може бути безпечною.

"Ну ось як визначають кількість у інфікованих? кого перевіряють, і де? адже може бути інфікований кожен, що проходить по вулиці (але їх ніхто не перевірив так як немає ніяких ознак? що за підрахунки щодня дивовижні?", – звертається до столичного мера Ольга Потапенко.

Черги у київському метро, "Вокзальна" - фото Знай.ua
Черги у київському метро, "Вокзальна" - фото Знай.ua

"Боронь Боже їздити на метро. Краще пішки, або їздити в спеціальному костюмі 🙄 Метро необхідно, але потрібно уникати при можливості", – пише киянка Ксенія Андрєєва.

Кияни побоюються того, що із відкриттям метро в маршрутках буде "подвійна атака" вірусом.

"Класно буде в маршрутках, в які наб'ють все люди які до цього їздили в метро. Ви або все відкривай або нічого", – обурюється мешканець міста Юрій Оцабрик.

Кияни пропонують скасувати діюче до карантину правило "1 жетон – в 1 руки" і перевести систему оплати виключно в безконтактний режим.

"Якщо вже вирішили відкривати транспорт, то за для дотримання безпеки, будь ласка, скасуйте продаж жетонів у метро, зробіть можливість поповнювати Kyiv Smart Card через онлайн банкінг, дообладнайте станції метро турнікетами з можливістю оплати з мобільного телефону. Інакше увесь запроваджений у Києві карантин був даремний. А це те що потрібно людям зараз і буде корисно потім", – відзначає автор одного з коментарів на сторінці Віталія Кличка Ольга Ткач.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.