Тільки-но кияни приготувалися до наступного етапу полегшення карантинних обмежень, як в столиці знову виявлено небезпечні осередки коронавірусу. Як підкреслив мер Києва Віталій Кличко, на карантин зачинено 2 нових гуртожитки та медичний центр. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Спалахи в 2 гуртожитках та 1 медцентрі

Кількість хворих, у порівнянні з попередньою добою, значно збільшилася. За минулу добу від коронавірусу померли 2 людини.

"Кількість киян, у яких за минулу добу лабораторно підтвердили захворювання на коронавірус, зросла ще на 51 людину. Серед них – 8 медиків. Захворіли 25 жінок, віком від 22 до 75 років, та 3 дівчинки 9, 12 і 16 років. Також 19 чоловіка, віком від 19 до 77 років, 4 хлопчики від 8 до 12 років. До лікарень столиці госпіталізували 5 пацієнтів", – повідомляє мер Києва Віталій Кличко.

Загалом, в столиці зафіксований 2410 випадків інфікування коронавірусом, 54 людини померли, а одужало за цей час 306 осіб.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Карантин - Київ, фото з Фейсбук
Карантин - Київ, фото з Фейсбук

Найбільшу кількість хворих виявлено у Деснянському районі – 13 осіб та в Подільському, де виявлено 6 осіб.

До того ж, голова КМДА повідомив, що спалахи хвороби діагностували ще в 2 гуртожитках столиці.

"Один, де мешкає 340 осіб, серед яких виявили 3 інфікованих та 7 контактних осіб. Другий – на вулиці Кіквідзе, де мешкає 55 людей: там виявили 2 хворих і госпіталізували їх, та ще 10 контактних осіб. Гуртожитки закрили на карантин, щодня тут проводиться дворазова дезінфекція приміщень. Також осередок захворювання виявили в центрі соціально-психологічної реабілітації дітей № 1 на вулиці Маяковського – там захворіла медсестра, серед контактних осіб: 38 людей персоналу та 62 дитини. Їх зараз обстежують медики", – відзначає Віталій Кличко.

"Дуже багато недоробок, все не організовано"

Кияни ж не перестають обурюватися відсутністю гарячої води, і запропонованим виходом з карантину.

"Дуже багато недоробок, необдуманість, як то все неорганізовано, не зрозуміло як краще зробити", – скаржиться киянка Наталія Яковлева.

Як відзначив Віталій Кличко, місто активно готується до запуску громадського транспорту – зокрема, в метрополітені наразі наноситься "дистанційна" розмітка, та збільшується склад наземного транспорту. Головними умовами проїзду стане наявність масок та відповідний рівень заповнення транспорту – не більше половини салону.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.